TREDER Ford Otosan Fabrikası’nı ziyaret etti

TREDER Ford Otosan Fabrikası’nı ziyaret etti

Treyler sektörünün temsilcisi Treyler Sanayicileri Derneği’nin Yönetim Kurulu üyeleri Ford Otosan’ın İnönü Fabrikası’nı ziyaret etti. Yeni Ford Cargo 1846T ile ilgili ayrıntılı bilgi alan heyet, fabrikayı gezerek üretimi inceledi.

TREDER Yönetim Kurulu, 5 Eylül 2013 tarihinde Ford Otosan’ın İnönü Kamyon ve Motor Aktarma Organları Fabrikası’nı ziyaret etti. TREDER Başkanı Kaan Saltık’ın önderliğinde gerçekleştirilen ziyarette Ford Otosan Kamyon İş Birimi Grup Müdürü Emrah Duman, Ford Otosan Kamyon Pazarlama İletişimi ve İş Geliştirme Yöneticisi Tufan Altuğ, Ford Otosan'dan Kalite Güvence Müdürü İhsan Ersoy, Hüseyin Berk Mumcu Satış Müdürü ve Pazarlama, İş Geliştirme & Stratejik Planlama Müdürü Armağan Hazar da hazır bulundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Tufan Altuğ, toplam ağır ticari araç satışlarının yüzde 60’ını oluşturan çekicilerin en önemli tamamlayıcısı olan treylerlerin yerli Türk sanayi tarafından üretildiği ve gerek yurtdışı yatırımları gerekse ihracatları ile Türk treyler sanayi ile gurur duyduklarını belirtti. Ford Cargo kamyonlardaki yüzde 70 seviyelerindeki yerlilik oranı ile Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağladıklarını ekleyen Altuğ, Türk treyler imalatçıları ile aynı gemide olduklarını ve başarıyı ancak beraber sinerji yakalayarak gerçekleştirebileceklerini belirtti.

TREDER Heyeti’ne Ford Otosan’ın İnönü Fabrikası’nın 1.1 milyon metrekare üzerine kurulu olduğunu ve 1983’de motor üretimine başladığını aktaran İhsan Ersoy, tek vardiyada 10 bin kamyon üretim kapasitesine sahip olduklarını söyledi.

180 binin üzerinde kamyon

Emrah Duman da Ford Otosan’ın Türk otomotiv tarihinin ilk üreticisi olduğunu vurguladı. Otomotivde ihracat lideri olduklarını belirten Duman, markanın AB Komisyonu’nun ‘EU R&D Investment Scoreboard’ listesine göre Ar-Ge harcamasında dünyanın ilk 1000 şirketi içerisinde yeraldığını ifade etti. “A sınıfı otomobilden çekici sınıfına kadar çok geniş segmentte ürünlerimiz var.” diyen Duman, bugüne kadar 180 binin üzerinde kamyon ürettiklerini söyledi. Kamyon birimi için 4S konseptini yarattıklarını belirten Duman, “Hedefimiz 26 adet 4S noktası oluşturmak. Bu servislerin toplam yatırım tutarı 150 milyon TL. Bu markaya duyulan güveni gösteriyor” dedi.

Hüseyin Berk Mumcu'da yeni Ford Cargo 1846T ile ürün genlerine gücü de eklediklerini söyledi. Her taşımacılığa uygun araç geliştirdiklerini ifade eden Mumcu, 5. teker yüksekliği 950 mm olan aracı da yıl sonunda piyasaya çıkaracaklarını böylece mega tenteli araçlar için de gelecek talebi karşılayacaklarını vurguladı. Yeni Ford Cargo’nun 3 kıtada 8 ülkede 12 farklı noktada test edildiğini ve yapılan yol testlerinde 1.350.000 km. Müşteri kullanımının simüle edildiğini söyleyen Mumcu, tüketicilere hem güçlü hem de sağlam bir araç sağladıklarını söyledi.

Armağan Hazar ise Yeni Ford Cargo ile büyük lojistik firmalarını hedeflediklerini bu yüzden kiralama başta olmak üzere filo yönetimi sistemleri, Ford Sürüş Akademisi, Uluslararası Yol Yardım Hizmeti,Otobil, Gezici Servis, 2.el, Onaylı Üstyapıcı ve Treyler imalatçısı programlarını yürüttüklerini ve müşteriye katma değer sağlayan hizmetler sunduklarını belirtti. Hazar, Ford Otosan’ın şu anda 13 onaylı üstyapı ve treyler imalatçısı olduğunu 85 firmanın da denetimi tamamladığını vurguladı. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.