TREDER sektörden özür dilemeli

TREDER sektörden özür dilemeli

Recep Serin’in “Treyler plakalarına vergi getirilmesini isteyen tek sektörüz” şeklinde ki açıklaması sonrası Serin’in sektöre ihanet ettiğini ifade eden Ali Çiçekli TREDER’in sektörden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

TREDER Yön. Kr. Bşk. Recep Serin’in “Treyler plakalarına vergi getirilmesini isteyen tek sektörüz” şeklinde ki açıklaması tepkilere neden olmuş, ALC Loj. Yön. Kr. Başkanı Ali Çiçekli, Serin’in sektöre ihanet ettiğini ifade etmişti.

Çeşitli isimlerle alınan verişlerin üzerine birde Treyler plakalarına vergi uygulanmasının taşımacının belini iyice bükeceğini ifade eden Çiçekli, yeni bir basın açıklaması göndererek, konuya gösterdiği tepki nedeniyle birçok kişiden olumlu tepkiler aldığını belirtti.

İlk açıklamasında Recep Serin’in sektöre ihanet ettiğini ve bu nedenle de başta Recep Serin olmak üzere tüm TREDER üyesi üreticilerin treylerlerinin boykot edilmesini ve satın alınmaması gerektiği düşüncesinde olduğunu dile getirmişti.

Çiçekli bugün gönderdiği basın açıklamasında daha evvel yaptığı açıklamanın herhangi bir şahsa veya herhangi bir firmaya yönelik olmadığının altını çizerek; “Açıklamam, ticari hizmetlerinde treyler kullanan uluslararası karayolu nakliye sektörünün mensubu olarak, karşılaştığımız ezici maliyet kalemlerinin bizzat sektör tedarikçilerince (TREDER) arttırılmasını sağlayacak girişime yöneliktir” dedi.

Amacının Recep Serin ya da bir başkasını boykot etmek olmadığını belirten Çiçekli “Açıklamamın sonundaki ‘boykot’ ifadesi sembolik olarak kullanılmıştır” ifadelerini kullandı.

“Nitekim uluslararası taşımacılıkta kullanılan treylerlerin çok büyük bir kısmı TREDER üyesi firmaların ürettiği markalardır” diyen Çiçekli açıklamasına şöyle devam etti; “Bir diğer ifade ile uluslararası taşımacılar TREDER üyesi firmaların asli ve mutlak müşterileridir. Yani, uluslararası taşımacılar ile o derneğin üyesi firmaların birbirlerine mutlak bağlılıkları söz konusudur. Ancak, mutlak müşterisi olduğumuz bu tedarikçilerimizin bizlere ek maliyet getirecek çalışmalar içinde olması elbette kabul edilemez ve bu konuda tüm sektör haklı bir tepki göstermiştir.”

Çiçekli son olarak TREDER’in müşterilerinin maliyetini artıracak ek vergiler getirtme önerisi ile ilgili talep ve çalışmasından vazgeçerek sektörden özür dilemesi beklentisinde olduğunu yineledi.
 

Konu ile ilgili diğer haberi okumak için tıklayınız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.