TREDER: Yol denetimlerinin artması sektörü geliştirecektir

TREDER: Yol denetimlerinin artması sektörü geliştirecektir

TREDER yol denetim istasyon sayısının artırılması kararını desteklediklerini belirterek bu uygulama ile; can, yük ve yol güvenliğinin artacağını ekonomik kayıpların da önüne geçileceğini söyledi.

Yol denetim istasyon sayısının artması ile can, yol ve yük güvenliği artacağını ve sektörün en büyük sorunlarından biri olan haksız rekabetin önüne geçileceğini belirten TREDER Başkanı Recep Serin denetimlerin; araç, yolcu ve yük üçgeninde etkin olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti. Sektörün disipline edilmesi için alınan kararı çok olumlu bulduklarını açıklayan TREDER, “Uzun süredir uğraş verdiğimiz haksız rekabet konusunda da atılmış önemli bir adım olarak görüyoruz” açıklamasında bulundu. “Sağlıklı, güvenli ve ekonomik bir taşımacılık için yol denetim istasyonu şart”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yeni 48 yol denetim istasyonu daha yapılacağını açıkladı. Şu anda 23 olan yol denetim istasyonu yeni açılacak istasyonlarla 71”e yükselecek. TREDER Başkanı Recep Serin dernek olarak uzun süredir kamu ile ortak çalıştıklarını ve sektör için atılması gereken adımlarla ilgili onları bilgilendirdiklerini belirterek “Bu karar sektörümüzü umutlandıran ve önümüzü açan bir karardır. Bu işin can, yük ve ekonomik boyutu vardır. Trafik kazalarında her yıl binlerce insanımızı kaybediyoruz. Bu kazaların Türkiye’ye ekonomik maliyeti ise yılda 16 milyar TL’yi geçiyor. Sağlıklı, güvenli ve ekonomik bir taşımacılık için bu karar çok yerinde olmuştur” diye konuştu.


“İstasyon sayısı denetimle desteklenmeli”
Başkan Recep Serin istasyon sayısının artmasının önemli olduğunu ancak bunun etkin denetimlerle desteklenmesi gerektiği uyarısında da bulunarak, “Bakanımız Sayın Binali Yıldırım yeni kurulacak istasyonlarda ek 1.000 kişiyi daha istihdam edeceklerini ve 3 vardiya çalışacaklarını söyledi. Böylece kaçakların önüne geçilecektir. Başta tonaj olmak üzere, araçların ve sürücülerin de deneteme tabi tutulması ile haksız rekabet de önlenecektir” şeklinde konuştu. “Kanunlar hayata geçerse bir anlamı olur” diyen Recep Serin TREDER olarak yol denetimlerinin nasıl olması gerektiği konusunda her türlü bilgi ve eğitime açık olduklarını söyledi. Serin, “Yol denetimlerinde araçlarda hangi noktalara bakılması gerektiği, nelerin göz önünde bulundurulması gerektiğini denetçilere uygulamalı olarak gösterebiliriz. Özellikle usulsüzlüklerin, ihlallerin nerede yapıldığını, güvenlik için hangi şartların aranması gerektiği gibi konulardaki bilgi ve deneyimimizi aktarabiliriz” dedi. www.tasimacilar.com 28.06.2012/16:43