Treyler zirvesinde ADR taşıyıcıları bir araya geliyor

Treyler zirvesinde ADR taşıyıcıları bir araya geliyor

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER), 1 Ocak 2014’den itibaren yürürlüğe girecek ADR ile ilgili olarak kamu ve özel sektörü ‘Tehlikeli Maddelerin Taşınmasında Yeni Dönem’ başlıklı Treyler zirvesi ile bir araya getiriyor.

TREDER’in ev sahipliğinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), ilgili sivil toplum kuruluşları, sektör yetkilileri ve uzmanların katılımıyla 6 Kasım 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Zirvede; ADR Konvansiyonu’nun nakliye ve treyler sektörüne katkıları gündeme getirilerek, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan tehlikeli maddelerin güvenli taşınması ile ilgili mevzuatın ayrıntıları uzmanları tarafından paylaşılacak.

"ADR ülke meselesi olarak ele alınmalı”

Treyler Zirvesi’nin ADR konusuna pek çok sektör açısından ışık tutacağının altını çizen TREDER Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu güvenli ve çevreci taşımacılık modelinin en önemli ayağını ADR’nin (Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması) oluşturduğunu belirterek ADR’nin insan sağlığı ve çevreye olan etkisi bakımından değerlendirildiğinde ülke meselesi olarak ele alınması gerektiğini söyledi.


1 ocak 2014 itibariyle ADR sertifikası almak zorunlu olacak

Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 24.10.2013 tarih ve 28801 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandığını bir kez daha hatırlatan Saltık sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yönetmeliğe göre 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren trafiğe çıkacak her tanker, ADR sertifikası almak zorunda olacak. Çok sayıda sektör, ADR mevzuatı ile ilgili hazırlık sürecinde ilerliyor. ADR standartlarına uygun taşıma yapmak isteyen ancak bugüne kadar altyapısını oluşturmayan firmalar da elini çabuk tutmalı. Çünkü ADR, bugünden yarına yapabileceğiniz bir süreç değil” açıklamasında bulundu.

Sektörün tüm paydaşları bu zirvede

TSE’nin denetleme ve belgelendirme çalışmalarının da güncel haliyle gündeme getirileceği zirvede, Tüm Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Cemil Ok, TOBB Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclisi ve UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Genel Müdürü Mehdi Gönülalçak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, TAİD Başkanı Bahadır Özbayır ve daha birçok yetkili ADR yönetmeliğini görüşecekler.

Ayrıca zirvede, ADR Yönetmeliği’nin Türkiye’ye Katkıları ve Mevcut araç parkının ADR’ye geçiş süreci başlıkları altında iki ayrı panel yer alacak.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.