TTDER 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı

TTDER 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı

Turizm Taşımacıları Derneği TTDER 8. Olağan Genel Kurulunu düzenledi. 05 Mart 2013 günü Kalyon Otel de gerçekleştirilen Genel Kurul ile Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri belirlendi.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan genel kurul; faaliyet raporu, gelir ve gider hesaplarının okunması ile devam etti.

Isuzu sponsorluğunda gerçekleştirilen, Türkiye genelinde 217 Üyesi bulunan Derneğin Genel Kurulunda 84 kişi oy kullandı.

Sümer Yığcı 82 oy ile yeniden dernek Başkanı oldu. Divan Başkanlığını Mustafa Yıldırım’ın yaptığı genel kurulda, Ali Osman Ulusoy, Nusret Ertürk, Başaran Ulusoy, Fatih Tamay, Tufan Akdeniz ve Nusret Ertürk’te birer konuşma yaptı.


“Biz herkes tarafından sevilen bir derneğiz” diyen Sümer Yığcı katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek 9. Genel kurulda da hep birikte olma temnnisinde bulundu.


Maliye ikinci ortağınız

Geçmişten günümüze Türkiye’nin turizm alanında katettiği yolu anlatan Başaran Ulusoy, 1980’lerden bu güne Türkiye’nin ilerleme kaydettiğini ifade ederek Yunanistan gibi bir zamanlar turizm cenneti olarak anılan ülkelerin artık Türkiye’den turist beklediğini ifade etti. Turizm taşıamcılarına yönelik olarak, “Gerek şehirlerarası gerek şehir içi taşımacılıkta ülkeyi birbirine bağlıyorsunuz” diyen Ulusoy, taşımacılığın en gelişmiş sektörlerden bir tanesi olduğunu ifade ederek artık maliyenin turizm taşımacılarının ikinci ortağı olduğunu söyledi ve her an bir denetime tabi tutulabileceklerini bu nedenlerde yapılan herşeye çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.


Törende konuşan bir diğer isim ise Ali Osman Ulusoy oldu. Ulusoy Türkiye’nin artık bir turizm cenneti olduğunu ifade eden Ulusoy, Turizm taşımacılarının önemine dikkat çekti ve daha iyi temsil edilebilmek için çaba göstermeleri gerektiğini vurguladı.


Türkiye gelişen bir yıldız

TTDER’in 8. Genel Kurulu sponsoru olan Anadolu Isuzu’nun Satış ve Pazarlama Direktörü A. Fatih Tamay ise yaptığı konuşmada turizmcilerin Isuzu’nun en önemli iş arkadaşlarının başında geldiğini belirterek, onlara destek olmaktan dolayı mutluluk duyduklaırnı ifade etti.

Türkiye’nin büyüyen ve gelişen bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Tamay, “Türkiye gelişmekte olan bir yıldız. Ekonomik gelişimi tüm ülkeler tarafından izleniyor ve bu Türkiye’yi çok daha popüler bir ülke haline getiriyor. Bu popülerlikte ülkemize turist getirir. Önümüzdeki yılların çok daha umutlu yıllar olacağını düşünüyorum” diyerek yakıt fiyatları dışında çok büyük problemlerinin olmadığını dile getirdi.

Dostluk ile daha güzel işler yapılacak

Mercedes Benz Hafif Ticari Araçlar Pazarlama ve Satış Bölüm Müdürü Tufan Akdeniz’de konuşmasında turizmin umut verici bir noktada olduğunu belirterek, Mercedes ile TTDER arasında sıkı bir dostluk olduğunu ifade etti ve bu dostluk çerçevesinde turizm adına çok daha güzel işler yapılacağını belirtti.

Birlik ve beraberlik mesajı veren TOF Başkanı Mustafa Yıldırım ise Türkiye’nin sorunlarına dikkati çekerek,“Türkiye’nin eğitim sorunları var, sektörel eğitim sorunları var zaman zaman eğitimde iş birliği yapmamız lazım. Otomotiv ile, kent içi ile, turizm taşımacılığındaki atıl kapasiteleri ile ilgili ciddi sorunlar var. Fiyat birlikteliği sağlanamıyor” şeklinde bu sorunları dile getirdi.


Sivil Toplum Örgütlerinin daha fazla çalışması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, ticaaret kollrının kendilerine dsaha fazla destek vermesi gerektiğini belirterek,“Daha profesyonel kişilerin yanı sıra odalar birliğininde arkamıza alarak, sivil toplum örgütlerinin biraz daha çalıştırılması lazım” dedi. Düzenlenen 8. Olağan Genel Kurul sonrası TTDER’in yeni yönetimi şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU

1-Ahmet Sümer YIĞCI
2-Mehmet ÖKSÜZ
3-Başaran ULUSOY
4-Mehmet KATIRCI
5-Hülya ULUSOY
6-Hüseyin SATIR
7-Şevket AK
8-Mümtaz ER
9-Uğur UYANIK
10-Selahattin ÜSTÜN
11-Fatih ÇOLAK
12-Engin BAŞARAN
13-Koray YILMAZ
14-Güray BURUK

DENETİM KURULU
1-Sema ÇUBUKÇU
2-Serkan TEMİZSOY
3-Erol ALPAY
4-Nurullah DEMİRGEZER
5-Taşkın ARIK 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.