Tüm Lojistik Çalışanlar Birliği 9 Haziran’ı Lojistikçiler günü ilan etti

Tüm Lojistik Çalışanlar Birliği 9 Haziran’ı Lojistikçiler günü ilan etti

Facebook’ta 6 binin üzerinde üyesi olan “Tüm Lojistik Çalışanlar Birliği” kendi içinde birleşerek 9 Haziran günün Lojistikçiler günü ilan etti.

Lojistiğin meslek olmaktan ziyade zaruri bir ihtiyaç olduğunu dile getiren Tüm Lojistik Çalışanlar Birliği kurucularından Ahmet Tekin, hayatın her alanında lojistiği ihtiyaç duyulduğunu belirterek “Bir malzemenin bir noktadan başka bir noktaya naklini düşünüldüğü an biz direk hayatının içine gireriz” açıklamasıyla lojistiğin önemine dikkat çekiyor.

Neden 9 Haziran Lojistikçiler Günü

Lojistiği çileli bir meslek grubu olarak nitelendiren Tekin, tüm sıkıntılarına rağmen severek yaptıkları bu mesleği şu sözlerle dile getirdi: “Masa başında, tır üstünde, gümrük sahasında, depolarda, limanlarda, kamyonlarda hep biz varız. Bazen kızgın güneş altında gemi tahliye ederiz. Bazen dondurucu soğukta çadır açar tır, kamyon yükleriz. Bazen geceler boyunca masa başında mesai yapar, bazen depolarda hamallık ederiz. Stres, problem bizim olmazsa olmazımız. En çok sahipsiz, sen çok horlanan, en çok haksızlığa uğrayanlardanız. Ama yinede severiz, yinede yaparız bu işi.”

Tekin: ‘Bu işi yapmak için hayatı bilmek lazım’

İçine girildiğinde vazgeçilmez olan Lojistik mesleğinin de özel bir günü olması gerektiğini belirten, Tüm Lojistik Çalışanlar Birliği kurucularından Ahmet Tekin, çocuk yaşta bu işe başlayıp şimdi torun sahibi olan ama hala bu sektörde olan yüzlerce insan var” dedi ve neden lojistik çalışanlarının da bir günü olması gerektiğini şu sözlerle açıklıyor: “ Lojistikte, matematik bilmek lazım, felsefe bilmek lazım, fizik, kimya bilmek lazım. Bu işi yapmak için hayatı bilmek lazım. Bu kadar hayatın içinde olup da hiç özel günü olmayan bir sektörüz. Bir özel günümüz olması lazım’ dedi.

Tekin: ‘ 9 Haziran’ı lojistikçiler günü olarak kutlayacağız’

Sadece birbirimizi daha çok hatırlamak için. Bizi toplumda tanımaları için. Bizi daha çok birlik olmaya itebileceği için istiyoruz. Bir gün belirledik ve herkesin kabulü ile 9 Haziranda karar kıldık. Biz Tüm Lojistik çalışanları Birliği olarak her sene bu gün kutlayacağız. Benimseyen tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.”

www.tasimacilar.com 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.