Turizm taşımalarına 6 bin dolar destek

Turizm taşımalarına 6 bin dolar destek

D2 ve B2 yetki belgeleriyle yapılan turizm taşımalarına 15 Kasım 2016 tarihine kadar destek verilecek.

Ulaştırma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre;

Bilindiği üzere,  ülkemizin en önemli ekonomik gelirlerinden birisi de turizm geliridir. Son yıllarda ülkemiz coğrafyasında küresel çapta ortaya çıkan sosyal ve ekonomik krizlerden ülkemiz ekonomisinin olumsuz olarak etkilenmemesi için; turizm sektöründe ortaya çıkan sorunların giderilmesi, bu sektöre hizmet veren ve hizmet alanların yararlanması bakımından bir takım tedbirlerin alınası ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Bu hususlar gözetilerek ayrıca, 12/02/2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla yurtdışından ülkemizdeki İzmir, Alanya-Gazipaşa, Antalya, Milas-Bodrum, Muğla-Dalaman ve Zafer Havalimanına turist getiren seyahat acentalarına 6 bin dolar yakıt desteği verilmesine imkan tanınmıştır.

 

Ülkemizde turizm sezonunun başlamasıyla birlikte, söz konusu havalimanlarının hizmet verdiği, Antalya, Aydın, Muğla, İzmir ile İstanbul illerinde yerli ve yabancı turist sayısında önemli ölçüde artışlar olması beklenmektedir.

Bu çerçevede,

Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında, D2 ve B2 yetki belgeleriyle bu illerde yapılan taşıma faaliyetlerine yönelik olarak 15 Kasım 2016 tarihine kadar uygulanmak üzere aşağıdaki tedbirler uygulamaya konulmuştur.

Buna göre; İstanbul, Antalya, Aydın, Muğla ve İzmir illerinde uygulanmak üzere, D2 ve B2 yetki belgesi eki taşıt belgelerinde kayıtlı taşıtlara konaklama yapılan tesisten veya tesise yapılan taşımalarda, birden fazla grubun aynı taşıtla taşınması ve grupların farklı noktalara indirilmesi/bindirilmesi ile şehir içi ve komşu illere yapılan günü birlik tur organizasyonlarında, zorunlu ise denetimlerin seyahatin başlangıcında veya bitişinde yapılması,

665 sayılı Kanun Hükmünden Kararnamenin 2 nci, 7 nci, 28 inci ve 34 üncü maddeleri ile 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanununun 5 inci ve Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 10 uncu ve 83 üncü maddeleri çerçevesinde olmak üzere ve bunların Bakanlığımıza vermiş olduğu yetkiye istinaden uygun görülmüştür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.