Türk otobüs üreticileri Allison şanzımanı tercih ediyor

Türk otobüs üreticileri Allison şanzımanı tercih ediyor

Ürdün'ün başkenti Amman’da, Belediye'nin açtığı ihaleyi kazanan Otokar, 60 adet Doruk LE otobüsü Allison donanımı ile teslim edecek.

Otokar, Ürdün'ün başkentinden aldığı 100 araçlık siparişin bir parçası olarak Amman Belediyesi'ne Allison T280R tam otomatik şanzıman donanımlı 60 adet Doruk LE otobüsü teslim edecek.

Amman, toplu taşımaya artan talebi karşılamak üzere filosuna önemli yatırımlar yapıyor. Bu doğrultuda Belediye, yeni otobüs alımlarında tam otomatik şanzıman donanımlı otobüsleri tercih ediyor.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar otobüslerinin yurtdışında takdir gördüğünün altını çizerek;  "Otokar olarak otobüslerimizin performans, konfor ve güvenliği kadar kullanıcılarımızın işletim maliyetlerine de odaklanıyoruz. Otobüslerimiz, tasarımları, güçlü motoru, yol tutuşu, üstün çekiş performansı ve konforunun yanı sıra düşük işletme giderleriyle de global pazarda büyük ilgi görüyor. Türkiye'nin lider otobüs üreticisi olarak Otokar Doruk LE otobüslerimizi Ürdün’e Allison tam otomatik şanzıman donanımı ile sunmaktan oldukça memnunuz" diye belirtiyor.

otokar-doruk-001.jpg

Amman’a teslim edilecek 60 adet Otokar Doruk LE otobüs, Allison şanzımanları manuel veya otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlardan (AMT) ayıran entegre bir retardere sahip. Bu retarder, aracın fren sisteminde daha az aşınma ile yavaşlamasına yardımcı oluyor. Böylece sağlanan verimli frenleme, yolcuların ve sürücülerin güvenliğini ve konforunu artırırken, aynı zamanda fren ömrünü de uzatıyor.

Allison’ın tork konvertörü sarsıntısız bir şekilde motor torkunu çoğaltarak, tekerleklere daha fazla güç aktarılmasını sağlıyor. Patentli Allison Kesintisiz Güç Teknolojisi™, sorunsuz tam güç geçişleri ile üstün hızlanma ve ivmelenme sunuyor. Otomatik geçişler sayesinde sürücüler, vites değiştirmeye gerek kalmadan yola ve sürüşe konsantre oluyor.

Allison’ın 5. Nesil elektronik kontrolleri ve DynActive™ Vites Değişimi özelliğine sahip FuelSense® Max paketi, sınırsız vites geçişleri sayesinde ideal bir yakıt ekonomisi ve performans dengesini de bir arada sunuyor.

Yakıt tasarrufunun yanı sıra Allison şanzıman donanımlı filolar, bakım-onarım ve işletme giderlerinin minimize edilmesinin avantajlarını yaşıyor. Manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlarda (AMT'ler) bulunan aşınmaya yatkın mekanik debriyajı olmadığından Allison tam otomatik şanzımanlar ile sadece periyodik yağ ve filtre değişimi yeterli oluyor.

Amman Belediyesi’nin yeni alımları dışında şehir içi toplu taşıma filosunda bulunan 220 araç, günde 8.000 yolcuya hizmet veriyor. Öte yandan 35 binden fazla Otokar otobüsü, 50 ülkede her gün milyonlarca yolcu taşıyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.