Türk Ro-Ro'ya destek artıyor

Türk Ro-Ro'ya destek artıyor

İBA Lojistik kurucusu İzzet Baysal'ın 9 Ocak 2013 tarihinde "Gelin bir Ro-Ro şirketi de biz kuralım" şeklinde yaptığı çağrı sonrası 70'e yakın firmanın bu oluşumda yer almak istediği bildirildi.

Baysal yaptığı yazılı açıklamada, büyük ses getiren çağrının üzerinden bir hafta gibi kısa bir süre geçmesine rağmen 70'e yakın nakliye firmasının bu oluşumda yer almak isteğini yazılı olarak bildirdiğini ifade etti.

UN Ro-Ro'ya alternatif kurulacak olan bu şirketin

Trieste > İstanbul
İstanbul > Trieste
İzmir > Tieste
Trieste > İzmir
Mersin > Trieste
Trieste < Mersin
İstanbul > Toulon
Toulon >

İstanbul limanları arasında karşılıklı seferler düzenleyerek Türkiye nakliye sektörünü rahatlatması hedefleniyor.

Kurulacak Türk Ro-Ro şirketinin gerek Ro-Ro ücretleri gerekse haksız rekabetlere karşı sektörü koruyacağını belirten Baysal, "Bir savaş olsa Türkün Ro-Ro Gemisi diye bir şey yok Arkadaşlar!" şeklinde konuştu.

Belirtilen hatlarda alınması öngörülen gemi sayısının 10 adet olduğunu belirten Baysal, sözlerine şöyle devam etti; "Her gemi 1,5 sene içinde tüm borcunu ödeyebiliyor. Kurulacak şirket 1,5 sene sonunda ortaklarına kar payı dağıtımına başlayacaktır. Kurulacak şirket ortaklarının 250 adet olması ve geniş bir tabana yayılması nedeniyle gemilerde doluluk oranlarının yüzde 100'ü bulması bekleniyor. Karlı bir proje olup akabinde içinde antrepo, ihracat depo ve TIR garajlarının bulunduğu İstanbul Lojistik Köy Projesi olarak yatırıma devam edeceğiz. Şirket toplu alımlar yaparak Çekici/Dorse/Lastik/Mazot ve Sigorta Poliçelerinden de büyük miktarlarda kar yapması planlanılmaktadır. Maliyetine alım gücü ancak bu oluşturulacak şirketle olacaktır"

Kurulacak "Turko Ro-Ro" şirkti ile Ro-Ro'nun yabancıların tekelinde olmayacağının altını çizen Baysal,

"Çilelerimizin bittiği dönem bu proje ile başlamış olacaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır, ben inandım bu proje gönül verdim, sizinde benim yanımda yer almanızı can-ı gönülden isterim. Şu andaki sistemlerle nakliye para kazanmıyor. Yapılacak tek şey maliyetlerimizi düşürmek olacaktır. Bu da Ro-Ro şirketimizin bize uygulayacağı gidiş ve geliş ücretinden tutun yıllık getirisine kadar süren bir uzun süreçte uzun vadeli kazançlarla bu sektörde ayakta kalmamız mümkün olacaktır" dedi.

Önemli Not:
Şirket ortakları C2/R2/R1 yetki belge sahiplerinden olma koşulu aranmaktadır.

Turko Ro-Ro şirketine ortak olmak isteyen firmalar, izzet.baysal@iba.ag adresinden ya da 0216 - 428 81 00 nolu telefondan yardım alabilecek.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.