Türkiye artık kendi dijital takografını üretiyor

Türkiye artık kendi dijital takografını üretiyor

Başarı Holding, Türkiye’nin ilk ve tek yerli dijital takograf cihazını üretiyor.

Türkiye’nin ilk ve tek yerli dijital takograf cihazını pazara sunmaya hazırlanan Başarı Holding, Avrupa Tip Onaylı ve Avrupa Direktifi EEC No:3821/85’e uygun olarak üretiliyor. “Avrupa Tip Onayı’na sahip üç cihazdan biri.”
Dünya’da Avrupa Tip Onayına sahip üç cihazdan biri olma özelliği taşıyan ilk ve tek yerli üretim dijital takograf,uzun süren çalışmalar sonrasında zorlu bir test sürecinden geçti; onayları başarıyla tamamlandı. “Çalışma, dinlenme sürerleri, hız aşımları denetleniyor.”
Araçların ve sürücülerinin çalışma bilgilerini kaydederek,ilgili regülasyonlara uygunluğunun kontrolünü esas alan dijital takograf cihazları; sürücülerin çalışma/dinlenme sürelerini, araçların hız aşımlarını denetliyor. “Dijital Takograf zorunluluğu”
2014 Haziran ayından itibaren araçlarda dijital takograf kullanımı zorunluluğu geliyor. Yük ve yolcu taşımacılığıyapan 3.5 ton üzeri kamyon ve çekiciler ile, sürücüsü dahil 9 kişi ve üzeri minibus ile otobüsler dijital takograf takacaklar. Böylece karayolu trafik güvenliği için büyük önem taşıyan takograf cihazlarının manipülasyonu önlenmiş olacak. “Başta Avrupa olmak üzere tüm dünyaya ihraç edilecek.”
Başarı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, Türkiye’nin ilk yerli dijital takografını üretmenin gururunu yaşadıklarını. Bu üretimle hem istihdam yaratılmasına hem de cari açığın azaltılmasına katkı sağlayacaklarını bildirirken Türkiye’nin yıllarca ithal ettiği bu cihazları başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm bölge ülkelere de ihraç etmeyi hedeflediklerini dile getirdi. “Dijital takograf, trafik güvenliğini sağlamak açısında önemli.”
Yıldız, öte yandan Türkiye, kara yolu taşımacılığını en fazla kullanan ülkeler arasında olduğuna dikkat çekerken, dijital takografa geçişin, kara yolu trafik güvenliğinin de sağlanmasında önemli olacağını sözlerine ekledi. www.tasimacilar.com 13.03.2014 / 11.44