Türkiye demiryolu ve geleceği tartışıldı

Türkiye demiryolu ve geleceği tartışıldı

Yatırımlarla büyümeye devam eden demiryolları ve raylı sistemlerin geleceği, İstanbul’da masaya yatırıldı.

 

TÜV SÜD tarafından düzenlenen konferansta bir araya gelen sektörün temsilcileri, demiryollarına ilişkin yeni yasal düzenlemeler, sorunlar ve çözüm önerileriyle beraber yeni teknolojileri tartıştı.

Demiryolları, enerji ve inşaat gibi bir çok sektörde, test, belgelendirme, gözetim, denetim ve eğitim hizmetleri sağlayan dünyanın önde gelen şirketlerinden TÜV SÜD,  “Türkiye’de Demiryolu Sektörünün Geleceği” konulu sektörel buluşmayı düzenledi. İstanbul Üniversitesi, Demiryolları Düzenleme Genel Müdürlüğü (DDGM),  kamu ve özel sektörden çok sayıda katılımcının bir araya geldiği buluşmada, sektöre ait yeni düzenlemeler, dünyadaki yeni teknolojiler ve demiryollarının sorunları hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Konferansta konuşan Almanya merkezli TÜV SÜD Rail Gmbh şirketinin CEO’su Klaus Bosch, Türkiye’de büyüyen demiryollarının, dünyanın ilgisini çektiğini belirterek, sektörün büyümesine uluslararası teknoloji ile katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Bosch, ”Dünyanın dört bir yanında faaliyetlerimiz var, sektörün en önemli önceliği emniyet ve güvenlik, biz güvenlik konusunda birikimimizi ve tecrübemizi Türkiye’ye aktarıyoruz ve aktarmaya da devam edeceğiz. Sektörün büyümesi için yatırımlar çok önemli ama yeni yatırımlar kadar, sonraki bakımlarıda çok önemli” şeklinde konuştu. Almanya’da sahip oldukları teknolojik bilgileri Türkiye’ye aktarmak istediklerini belirten Klaus Bosch ”Türkiye’de üniversitelerle iş birliğine gidip, personel eğiterek sektöre katılımlarını sağlamak istiyoruz,  bunun içinde Ankara ve Eskişehir uygun yerler olarak dikkatimizi çekiyor” dedi.

tuvsud-4.jpg

TÜV SÜD Türkiye CEO’su  Hakan Özsezer, Türkiye’de demiryollarının modernizasyonunun, hem zorluklar hem de fırsatlarla dolu çok önemli bir süreç olduğunu söyledi. Özsezer, “1950’lerden bu yana uzun süre ihmal edilmiş demiryollarının, son dönemde, hak ettiği ilgiyi görmekte olduğunu memnuniyetle izliyoruz. Türkiye, demiryolları sektörünün gelişiminde önemli bir kavşak noktasında. Önümüzdeki 10-15 yıllık dönemde demiryolu sektörünün hızla geliştiğine şahit olacağız.TÜVSÜD’ün demiryolu sektöründeki 50 yıllık tecrübesi, bu süreçte karşılaşılabilecek problemlerin aşılması sürecine değer katacaktır.TÜV SÜD olarak, Türkiye’de güvenli, efektif ve sürdürülebilir bir demiryolu sektörü oluşumuna katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

tuvsud-1.jpg

Bireylerin ve ürünlerin, istenilen yere güvenli bir şekilde ulaştırılması, konferansta konuşulan en önemli konulardan olurken, sektörün gelişimindeki dört önemli unsur olarak,  güvenilirlik, erişilebilirlik, bakım kolaylığı ve emniyet öne çıktı. TÜV SÜD, demiryolu üreticilerine, operatörlerine ve kamu kurumlarına bu kriterleri sağlamaları için yardımcı olurken, TÜV SÜD’ün deneyimli uzmanları, hızlı tren, metro, hafif metro ve geleneksel demiryolları alanlarındaki bütün müşterilerinin teknik destek, mühendislik, kontrol, sertifikasyon ve eğitim ihtiyaçlarını işin başından sonuna kadar karşılayabiliyor.

Türkiye, 2023’e kadar demiryoluna 45 milyar dolar harcayacak 

Türkiye’de, 2023'e kadar ulaştırmaya yapılacak 350 milyar dolarlık yatırımın, 45 milyar dolarlık kısmının demiryollarına tahsis edilmesi planlanıyor. 2023'e kadar 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı, 8 bin 500 kilometre hızlı ve bin kilometre konvansiyonel olmak üzere 13 bin kilometre demiryolu yapılacak olması sektörel buluşmanın önemini artırıyor.

 

tuvsud-3.jpg

 

tuvsud-2.jpg

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.