Türkiye ekonomisi 2017’de yüzde 7.4 büyüdü

Türkiye ekonomisi 2017’de yüzde 7.4 büyüdü

Türkiye büyümede 7 yıldızı yakaladı. Yükselen ekonomilerin kutup yıldızı artık Türkiye’dir”

2017’deki yüzde 7.4’lük cesur büyümeden, 2018’de de en küçük bir taviz vermeyeceğiz

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 7.4 büyümesi hakkında, “Türkiye büyümede 7 yıldızı yakaladı. Yükselen ekonomilerin kutup yıldızı artık Türkiye’dir” dedi.

Oran, “Bu güçlü büyüme sadece ekonomimizin değil, bölge barışına yapacağımız katkıların ve dünyada gelişen ülkelere karşı duyulan güvenin de teminatıdır. 2017’deki yüzde 7.4’lük cesur büyümeden, 2018’de de en küçük bir taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

Oran, rekor büyüme başarısının aynı zamanda devletin çizdiği rotada Türk işçisinin emeği ve millileşme hamlesinin üretimdeki öncüsü Türk girişimcisinin azminin bir nişanı olduğunu söyledi.

‘TÜRKİYE YENİ BİR BÜYÜME YÖRÜNGESİNE GİRDİ’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonların bölgemize taşıyacağı huzurun da yatırım kararlarını olumlu etkileyeceğini kaydeden Başkan Oran, “İş insanımız Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu vizyonla artık daha özgüvenli. Milletçe bu duruşu sergilediğimiz takdirde, 2018’de de yeni bir başarı hikayesi yazmamamız için hiçbir sebep yoktur” diye konuştu.

Öztürk Oran, “Türkiye yeni bir büyüme yörüngesine girdi. Bu yörüngede KOBİ'lere sağlanan kredi desteği ve sektörel teşviklerin 2018’de daha da etkili olacağına inanıyorum. KGF kredileriyle yapılan yatırımlar ekonomiye bu yıl dönmeye başladı. Bu fırsatı elbette değerlendireceğiz” diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.