Türkiye ile Yunanistan masaya oturdu

Türkiye ile Yunanistan masaya oturdu

Türkiye-Yunanistan KUKK Toplantısı 18-19 Haziran 2019 tarihlerinde Atina’da yapıldı.

Türk Heyetine Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses ve Yunan Heyetine Andreas Polakis başkanlık  etti. Toplantıda hem yolcu hem de eşya taşımacılığı alanlarında müzakereler gerçekleştirilmiş olup, UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel ve İcra Kurulu Üyesi Kadir Çirkin katılım gösterdi. 

Anılan toplantıda ülkemiz taşımacılarının Yunanistan’da karşılaştığı sorunlar Yunan makamları ile paylaşıldı. Gerçekleştirilen görüşmelerde 200 litre akaryakıt sınırlamasının yarattığı sorunlar dile getirilmiş ve akaryakıt ölçümünde yaşanılan hatalar gündeme getirildi. Yuna makamları akaryakıt sınırlmasının kaldırılması hususunda olumlu bir tutum sergilemş olup, Yunan Ekonomi Bakanlığı yetkililerine konuyu ileteceğini belirtmiştir.

Ayrıca, transit geçiş için alınan ücrete ilişkin olarak, ABAD kararına istinaden  alınan ücretin kaldırılması gerektiği hususu belirtildi.

yunanistan-und-toplanti.jpg

Toplantıda, Yunanistan makamlarının Transit Refakat Belgesi ile yapılan taşımalarda Taşıt Onay Belgesini uluslararası taşımacılık faaliyeti gerçekleştiren ülkemiz firmalarından talep etmemesi gerektiği belirtilerek, Taşıt Onay Belgesinin sadece TIR Karnesi ile yapılan taşımalarda gerektiği konusunda anlaşmaya varıldı.

Ek olarak, ülkemiz sürücülerinin vize sürecinde yaşadığı sorunlar açıklanarak, sürecin kolaylaştırılması hususunda destek talep edildi ve sorunların değerlendirilmesini yapmak üzere, Ekim ayında iki tarafının taşımacılarının da katılımıyla ulaştırma teknik toplantısı yapılmasına karar verildi.

Bu çerçevede, sektörmüzün sorunlarının toplantı gündemine alınmasını sağlayan Karayolu Düzenleme Genel Müdürü Sayın Mahmut Gürses'e teşekkürlermizi sunarız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.