Türkiye Liman Ve Lojistik Sektörü Aliağa’da Buluşuyor

Türkiye Liman Ve Lojistik Sektörü Aliağa’da Buluşuyor

Aliağa Ticaret Odası, 9 Kasım 2013 tarihinde düzenleyeceği ‘1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’ ile Türkiye’deki sektörün bileşenlerini ağırlayacak.

Kentteki 7 iskeleden yılda 54 milyon ton elleçlemenin yapıldığı Aliağa’da denizcilik ve liman işletmeciliği hızla gelişiyor. Yılda 5 bin geminin giriş çıkış yaptığı Aliağa’da 2012 rakamlarına göre yılda 10 Milyar 790 milyon 602 bin 966 USD değerinde ihracat yapılıyor. Sektörün durumu, Aliağa’daki sektörel potansiyeller ve bu potansiyelin geliştirilmesi için yapılacaklar zirvede ele alınacak.

Sektörel Kurumlar Katılım Sağlayacak

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İç Sular Genel Müdürlüğü, TURKLİM(Türkiye Liman İşletmecileri Derneği), UTİKAD(Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği) ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nin desteğiyle gerçekleşecek olan 1. Uluslararası Liman Yönetimi ve Lojistik Zirvesi’ne yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Zirvede pek çok konu konuşulacak

Zirvede, konteyner taşımacılığı, liman yönetimi konusunda mevzuatlar, liman ve lojistik entegrasyonu, operasyonel faaliyetler, lojistik köyler, Avrupa’dan lojistik köy örnekleri ve yönetim biçimleri gibi konular ele alınacak.

‘Liman ve lojistiğe dikkat çekmek istiyoruz’

Gerçekleşecek zirve ile ilgili değerlendirmelerde bulunan ALTO (Aliağa Ticaret Odası) Başkanı Adnan Saka; ‘Aliağa’nın daha planlı gelişmesi ve ilçenin uluslararası bilinirliğinin artması için daha önce 1. ve 2. Uluslararası Aliağa Demir Çelik Zirvelerini gerçekleştirdik’ dedi, Saka, liman ve lojistik konularına da dikkat çekmek için bu zirveyi planladıklarını ifade etti.

‘Liman yönetimi ve deniz ticareti Türkiye için çok önemli’

Uluslararası organizasyonların önemine dikkat çeken Başkan Saka; “Aliağa’daki liman yönetimi ve deniz ticaretindeki gelişmeler sadece İzmir için değil, Türkiye için çok önemli. Bu sürecin doğru yönetilmesi gerekiyor. Bu konuda sektörün tüm bileşenlerini buluşturarak bu konuda gelişim dinamiklerini masaya yatıracağız’ dedi.

www.tasimacilar.com

 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.