Türkiye LPG Derneği Başkanlığı’na Eyüp Aratay seçildi

Türkiye LPG Derneği Başkanlığı’na Eyüp Aratay seçildi

Türkiye LPG Derneği Genel Kurulu’nda oy birliği ile Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Eyüp Aratay, “Dernek olarak; sektörümüze olduğu kadar, kamu ve ülke yararına olan katkılarımızı güçlendirerek faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

Türkiye LPG Derneği’nin 13 Mart 2018’de gerçekleştirilen 43. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimle yeni yönetim belirlendi. Türkiye LPG Derneği Başkanlığı’nı Eyüp Aratay’ın üstlendiği yeni dönemde diğer Yönetim Kurulu Üyeleri ise Gökhan Tezel (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Ömer Yağız (Muhasip Üye), Can Toydemir, Fehmi Arıkan, Osman Keleş, Ali Kızılkaya, Hakan Hüsnü Şeker ve İsmail Gökhan Öztürk’ten oluştu.

 

“TLPGD; sektör, kamu ve ülkeye katkılarını güçlendirerek devam edecek”

Türkiye’nin en köklü derneklerinden biri olan Türkiye LPG Derneği’nin, kurulduğu ilk günden bu yana sektörün yanı sıra kamu ve ülke yararını da öncelikle gözeten bir platform oluşturduğunu vurgulayan Eyüp Aratay, “Türkiye LPG Derneği, 46 yıldır olduğu gibi bu yeni dönemde de; LPG sektörünün sağlığı ve kamuya yönelik yaptığı çalışmalarla, sektör ve ülke yararına faaliyetlerini güçlendirerek devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Türkiye LPG Derneği – TLPGD

1972 yılında 14 üye ile enerji sektörünün ilk derneği olarak kurulan Türkiye LPG Derneği TLPGD, Türkiye’nin en eski ve aktif derneklerinden biri konumunda. TLPGD, kuruluşunun hemen ardından dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvurarak; o döneme kadar Türkiye’de herhangi bir yönetmeliğe bağlı bulunmayan tüplü LPG’yle ilgili ilk standartların oluşturulması ve yürürlüğe girmesini sağlayarak da alışılagelmişin dışında bir ilke imza atmıştı.

eyup-aratay.jpg

Sektörün tecrübeli ismi: Eyüp Aratay

Enerji sektöründeki kariyerinde 1994 yılından bu yana İpragaz’da çeşitli görevlerde bulunan Eyüp Aratay, birçok önemli başarıya imza attı. 30 Eylül 2017 tarihinden itibaren İpragaz CEO’su olarak göreve başlayan Eyüp Aratay, aynı zamanda LPG’nin dünya devi SHV Energy’nin ülke sorumluluğunu da üstlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.