Türkiye – Makedonya KUKK toplantısı Ankara’da Gerçekleştirildi

Türkiye – Makedonya KUKK toplantısı Ankara’da Gerçekleştirildi

Türkiye- Makedonya Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) toplantısı Ankara’da gerçekleşti. Toplantıda hem yolcu hem de eşya taşımacılığı konusunda karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu.

Ankara’da gerçekleştirilen Türkiye- Makedonya Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) toplantısına Türk heyetinde Karayolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz başkanlık yaparken, Makedon Heyetine ise Makedonya Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Sektör Başkanı Stevco Yolakoski’nin başkanlık etti.

UND heyetinin de yer aldığı toplantıya temsilen Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Doğruer ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Melike Tümen katıldı.

Türk Taşımacılarının yaşadığı problemler daha hızlı çözülecek

Hem yolcu hem de eşya taşımacılığı konusunda müzakerelerin yapıldığı toplantı sonucunda iki ülkeye geçişlerde verilen kota geçen sene imzalanan protokol sonunda değiştirilmeyerek 2013 yılı geçici geçiş belgesi kotası boş girip-yük alma için 3 bin 150 adet iken, 3’üncü ülke için de 1.300 olarak belirlendi. Ayrıca Türk Taşımacılarının yaşadığı problemlerin hızlı çözümü amacıyla her iki ülke Bakanlıklarının temsilcileri arasında irtibat sağlayacak kişilerde toplantı da belirlendi. Böylelikle herhangi bir şekilde bir problemin yaşanılması halinde sorunlar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı üzerinden hızlı bir şekilde Makedon Bakanlığa aktarılabilecek.

www.tasimacilar.com 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.