Türkiye-Mısır Taşımalarında İki Bakan Anlaştı

Türkiye-Mısır Taşımalarında İki Bakan Anlaştı

Mısır ile Türkiye arasındaki ticarete hız verecek olan Türkiye-Mısır Karayolu Taşımacılığı Anlaşması Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım ile Mısır Ulaştırma Bakanı Sayın Hatem Abdellatif tarafından Ankara’da imzalandı.

Suriye güzergâhının kapanmasının ardından kurulan Ro-Ro hatları ile Türkiye’nin sınır komşusu durumuna gelen ve uluslararası karayolu taşımacılığı için çok büyük önem kazanan Mısır ile Karayolu Taşımacılığı Anlaşması, Ankara’da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile Mısır Ulaştırma Bakanı Sayın Hatem Abdellatif tarafından imzalandı.

Anlaşma ile geçiş belgesi sistemi getirilmesi hüküm altına alındı

Mısır ile Türkiye arasındaki ticarete hız verecek ve aynı zamanda Körfez ve Kuzey Afrika ülkelerine taşımalarımızı kolaylaştıracak olan anlaşma ile karayolu ile yapılacak ikili ve transit taşımalar tamamen serbestleştirildi, boş giriş ve 3. Ülke taşımaları için geçiş belgesi sistemi getirilmesi hüküm altına alındı. Anlaşma yürürlüğe girdikten sonra Türk araçları Mısır’a ikili taşıma yapabilecek, ihraç ürünlerimizi Mısır’daki alıcılarına ulaştırabilecek. Anlaşma ile ayrıca Mısır ile teknik düzeyde yapılan karayolu taşımacılığı konusundaki toplantılar Karma Komisyon Toplantısı düzeyine taşınacak ve iyileştirme alanları bu platformda görüşülecek.

Mutabakat zaptı imza altına alındı

İmza töreninde iki Bakan ayrıca Denizcilik Anlaşması ve Demiryolu İşbirliği Çerçevesinde Mutabakat Zaptını da imza altına aldı. Denizcilik Anlaşması ile liman faaliyetlerin geliştirilmesi hedeflenirken, Demiryolları konusundaki işbirliği ile de altyapı ve üstyapının müştereken yapılması, bu alanda karşılıklı tecrübe paylaşımı ve eğitim programları düzenlenmesi amaçlanıyor.

UND: ‘Sektör, sayın bakanımıza minnettardır’

UND yaptığı açıklamada ‘sektörümüz için önemli bir pazar ve transit güzergah haline gelen Mısır ile Karayolu Taşımacılığı Anlaşması’nın en kısa sürede imzalanması için talimat veren, değerli bürokratları ile birlikte sektörümüze yeni bir “yol” açan Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’a teşekkürü bir borç biliriz’ dedi.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.