Türkiye’deki sürücülerin yüzde 50’si kışa hazır değil

Türkiye’deki sürücülerin yüzde 50’si kışa hazır değil

Motor aşınmalarının en fazla soğuk havalardaki ilk çalıştırmada görülmesine karşın sürücülerin yarısı araçlarının motorunu nasıl koruyacağını bilmiyor.

Mobil 1 tarafından 18 yaş üzeri 1,000 sürücü arasında gerçekleştirilen araştırma, soruları yanıtlayan Türk sürücülerin yarısının (% 50.8) tam sentetik motor yağı kullanmanın soğuk havalarda araçlarının motorunu koruduğundan habersiz olduklarını ortaya koydu.

Mobil 1ekibi, girdiğimiz kış mevsiminde düşük hava sıcaklıklarından kaynaklanabilecek motor aşınmalarına karşı sürücülerin motor yağlarını kontrol etmelerini tavsiye ediyor.

Mobil Oil Türk A.Ş. Otomotiv Saha Mühendisi Aydın Güney, kış bakımının önemini şu sözlerle vurguladı: ”Sürücüler, araçlarını kışa hazırlamayı önemsemeli; motor yağı seviyesini ve kalitesini düzenli aralıklarla gözden geçirmeliler. Geleneksel motor yağları çok düşük sıcaklıklarda kalınlaşarak akışkanlığını kaybeder. Bu durum motorların kolayca aşınmasına yol açar. Buna karşın, tam sentetik bir motor yağı kullanmak düşük sıcaklıklarda akışkanlığı sağlayarak motorunuzun korunmasına yardımcı olur."

Mobil 1mühendisleri tüm sürüş koşulları ve araç tipleri için ideal motor performansı ve üst düzey koruma sağlayacak nitelikte motor yağları ürettiler ve geliştirdiler. Ağır dur-kalk trafiğinde, şehirlerarası yollarda veya hafta sonu gezilerinizde Mobil 1 motorunuzun daha temiz olmasını sağlayacaktır.


 


www.tasimacilar.com 17.12.2013 / 18:36

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.