Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsü yollarda!

Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsü yollarda!

Denizlili iki girişimci, Denizli Belediyesi'nin Laodikya Antik Kenti'nde turistlere hizmet vermesi için sipariş ettiği ilk elektrikli otobüsü tamamladı.

Türkiye'nin ilk elektrikli otobüsü 'Trambus', Denizli'de Antik Laodikya Kenti'nde hizmet verecek. Denizlili iki girişimci, Denizli Belediyesi'nin Laodikya Antik Kenti'nde turistlere hizmet vermesi için sipariş ettiği ilk elektrikli otobüsü tamamladı. Yalçın Taşbaş ve Tahir Öztürk'ün ürettiği ikisi engelli toplam 28 koltuk kapasitesine sahip otobüs, elektrikle çalışıyor ve 6 saatlik şarjla yaklaşık 60-70 kilometre yol gidiyor. Trambus ismi verilen 3,5 ton ağırlığındaki otobüsün ilk deneme sürüşü Laodikya kentinde Denizli Belediyesi yetkilileri ile birlikte yapıldı. Araç daha sonra eksik olan yerlerin giderilmesi ve dizaynındaki bazı değişiklerin yapılması için garaja çekildi. “Turist taşımak için tasarlandı”

Denizli Belediyesi'nin talebi üzerine ilk elektrikli otobüsü yaptıklarını belirten Yalçın Taşbaş, otobüsün yüklü halde yaklaşık 3.5 ton ağırlığında olduğunu söyledi. Turist taşımak için projelendirildiğini belirten Taşbaş, "Ören yerlerinde çalışması için tasarlanmış bir araç. Gelişen dünyada elektrikli araçlara yönelim çok fazla. Biz de bilgi ve birikimimizi bu şekilde kullanmak istedik" dedi. “Araç daha da geliştirilecek”
Otobüste iki engelli koltuğu ve engelliler için asansör olduğunu belirten Taşbaş, "Şoför koltuğu ile birlikte 29 kişilik koltuk kapasitesine sahip. 6 saatlik bir şarj ile yaklaşık 60-70 kilometre mesafeyi rahatlıkla alabiliyor. Bunu daha da geliştireceğiz" diye konuştu. “Dünyada bir ilk” Elektrikli otobüsün Türkiye'de ilk olduğunu ifade eden Taşbaş, "Sanırım dünyada da bu büyüklükte böyle bir araç yok. Dizel motor destekli hibrit denilen araçlar var. Belli bir süre gittikten sonra aküsü bitince mazota geçen araçlar var. Bizim otobüste böyle bir şey yok. Bu tamamen bir ilk" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin üç tarafının denizlerle kaplı olduğunu, ören yerlerinde turistleri taşırken mazot kokusunun çok olduğunu belirten Taşbaş, "Ben bundan çok rahatsız oluyordum. Onun için böyle bir şey geliştirmeyi düşündüm. Elektrikli otobüs Laodikya Antik Kenti'nde turistlere hizmet verecek" şeklinde konuştu. www.tasimacilar.com 09.04.2012/12:29