Türkiye’nin ilk otomotiv tasarım yarışması için başvurular 20 Nisan’da sona eriyor

Türkiye’nin ilk otomotiv tasarım yarışması için başvurular 20 Nisan’da sona eriyor

Türkiye otomotiv sektöründe ilk kez gerçekleştirilen “Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması” için başvurular 20 Nisan 2012 itibariyle sona eriyor.

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) desteğiyle Ocak 2012’de startı verilen ve “Otomotiv Tasarım Yarışması” ve “Ar-Ge Proje Pazarı” olmak üzere 2 alanda düzenlenen yarışmalar; Ergonomi, Yenilenebilir Enerji - Çevre, Emniyet ve Mekanik / Fonksiyonellik olmak üzere 4 kategoride gerçekleştiriliyor. Başvurular online olarak yapılıyor
Sektörde çalışan profesyoneller, araştırmacılar, akademisyenler ve ilgili dallarda eğitim alan öğrencileri hedefleyen yarışmaların başvuruları online olarak www.otomotivprojeyarismasi.com ve www.otomotivprojepazari.com adresleri üzerinden, dosya yükleme yoluyla yapılıyor.
Toplam 228 bin TL ödül ve yurtdışında eğitim imkanı
17-18 Mayıs 2012 tarihlerinde, İstanbul Haliç Sütlüce Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ödül töreni, Ar-Ge Proje Pazarı sergisi ve konferansları kapsayan etkinlikle sona erecek olan “Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması” finalistlerini, farklı kategorilere verilecek toplam 228 bin Türk Lirası para ödülü ve yurtdışında eğitim imkanı bekliyor.
Projeleri seçilen katılımcılar, sanayicilerle birebir görüşebilecek
“Ar-Ge Proje Pazarı” yarışması üniversite, akademik ve bilimsel araştırma faaliyeti yürüten araştırma merkezi ve firmalar, sanayiciler, profesyonel olarak bu işle ilgilenen tüm birey ve ekiplerin projelerinin sanayiye kazandırılması amacıyla düzenleniyor. Yarışma sonunda, projeleri seçilen araştırmacı ve akademisyenlerin tasarımlarını sunabileceği ve sanayicilerle bir araya gelerek birebir görüşme olanağına sahip olacakları bir sergi düzenlenecek.
Şubat boyunca 4 şehir ve 11 üniversitede konferanslar düzenlendi
“Türkiye Otomotiv Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı ve Tasarım Yarışması” kapsamında, sektöre gelecek insan kaynağının vizyonunu geliştirmek, onları tasarım, Ar-Ge ve inovasyon konularına yönlendirmek amacıyla, Şubat ayı boyunca, 4 şehir ve 11 üniversitede otomotiv ve tasarım sektörünün ele alındığı konferanslar düzenlendi.
Otomobil tasarım dünyasının önde gelen isimleri, deneyimlerini paylaştı
Üniversitelerin sahip oldukları bilimsel ve yaratıcı potansiyeli, otomotiv sektörünün ihtiyaçları ile buluşturabilecekleri ortam yaratan üniversite etkinlikleri, OİB Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere Murat Okçuoğlu, Burak Daylan, Volkan Işık, Gökhan Akış, Murat Armağan, Enes Kar gibi otomotiv tasarım dünyasında önde gelen isimlerin katılımıyla gerçekleşti. www.tasimacilar.com 14.03.2012 / 16:59