Türkiye’nin Varan’ı Yeniden Yollarda

Türkiye’nin Varan’ı Yeniden Yollarda

İlk etapta İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa merkezli seferlerle yeniden yolcularına hizmet vermeye başlayacak olan Varan, 2020 sonunda yaklaşık 200 Milyon TL’lik toplam yatırıma erişerek 100 otobüslük bir filo büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyor

Şehirlerarası yolcu taşımadığının öncü markası Varan, ‘konforu ve güvenliği’ ön planda tutan yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor. Üç yıl içerisinden sektörün en çok yolcu taşıyan ilk üç firmasından biri olama hedefiyle yola çıkan şirket bu yılı hazırlık yılı olarak ila etti. 8 Temmuz 2020, Çarşamba günü bu yılki otobüs yatırımın ilki olma özeliği taşıyan ve 16 adet MAN teslim alan Varan, pandemi sürecine rağmen yatırım yapmada ki kararlığını da ortaya koymuş oldu. MAPAR’dan alınan 16 MAN otobüs 9 Temmuz 2020’den itibaren seferlerine başlayacak. Varan’ın yeniden seferlere başlamasıyla önemli bir istihdam fırsatı da ortaya doğmuş olacak. Bugün itibariyle 250 kişiye iş imkanı sağlamış olan firma yıl sonuna kadar toplam istihdamı 700 kişiye çıkaracak.

Teslim törenine Varan Turizm Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Soğancı ile Varan Turizm CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan katılarak Varan’ın yeniden sektöre dönüşüne yönelik hedefleri, yeni normalleşme süreci ve şirketin sonrasındaki hedeflerini açıkladı.

“Ülkemize ve kendimize güveniyoruz özlenen Varan’ı sevenleri ile buluşturuyoruz”

Varan’ın yeniden seferlere başlaması hakkında konuşan Varan Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Soğancı: “Şehirlerarası otobüs işletmeciliğinde uzun yıllardır varlık gösteriyoruz. Otobüs bizim için bir sevda, bir tutku. Sevdiğimiz işi yapmak ve o işi büyüterek ülkemiz insanına hak ettiği hizmeti sunmak istiyoruz. Varan, bir döneme damgasını vurmuş sektörün en prestijli markalarının başında geliyordu. İnsanların hafızasında olumlu yer etmiş bu markanın sektörden uzakta olmaması gerektiğini ve kaldığı yerden yolcularına güzel seyahat anıları yaşatmaya devam etmesini istedik. Bu nedenle de bu yatırımı yaparak Varan’ı yeniden sevenleri ile buluşturuyoruz.” dedi.

Sadece ülkemiz değil tüm dünyanın olağan üstü bir dönemden geçtiğini söyleyen Soğancı, böylesine sıra dışı süreçlerin ve belirsizliğin hakim olduğu bir dönemde insanların hatıralarında yer etmiş köklü bir marka yeniden hizmet vermeye başlıyor. Belirsizliğin belirleyici olduğu bu atmosferde böyle bir yatırıma yön vermek inanın kolay değil. Üstelik Varan gibi adı kalite ile özdeşleşmiş, özlenen bir markayı yeniden sevenleri ile buluştururken onların beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmeniz de gerekiyor. Bu nedenle bu yatırımın sektörümüz ve ekonomimiz için değerli olduğunu düşünüyoruz. Biz ülkemize, kendimize ve markamıza çok güveniyoruz ve bu nedenle pandemi sürecinin oluşturduğu bu atmosferde resmin biraz daha netleşmeye başlamasıyla birlikte biz de seferlerimize başlama kararı aldık.

kemalerdogan_kemalsoganci_1.jpg

“Hedefimiz üç yıl içinde Varan’ı en fazla yolcu taşıyan ilk üç markadan biri haline getirmek”

Varan TurizmCEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan ise konuşmasında yeni normalleşme süreciyle birlikte Varan’ın hedeflerine değindi.

Erdoğan; “İlk etapta yaklaşık 80 Milyon TL değerinde otobüs ve 20 Milyon TL’lik alt yapı ile toplamda 100 Milyon TL’lik bir yatırımla seferlerimize başlıyoruz. Hedefimiz; 2020 sonunda 200 Milyon TL’lik toplam yatırıma erişerek 100 araçlık filo kurarak yıl sonuna kadar 1.5 Milyon yolcuya hizmet verebilmek. Tabi pandemi sürecinin de etkisiyle bu yılı bir hazırlık yılı olarak kabul ediyoruz. Bu nedenle bizim önceliğimiz otobüs ve sefer sayılarından ziyade varan yolcusunun memnuniyetini, onların güvenliğini ve sağlığını korumak.” dedi.

Varan’ın yeniden yolcularıyla buluşması aynı zamanda önemli bir istihdam hamilesini de beraberinde getireceğini dile getiren Kemal Erdoğan; “bugün itibariyle yaklaşık 250 kişiye iş imkanı yaratmış durumdayız. Bu yıl sonuna kadar 700 kişiyi bulacak. Tabi esas büyük istihdam hamlesi 2021 yılında olacak zira önümüzdeki yıla dair hedeflerimiz çok daha büyük bu nedenle de yaratacağımız istihdamda çok daha yüksek olacak.” dedi.

Varan CEO’su “Tesis ve hizmetler noktasında Varan geçmişte çok ciddi ayrışan bir markaydı. Marka mirasının devamı niteliğinde pandemi sürecinin getirdiği yasal gerekliliklere ek olarak yolcularımız için ayrıcalıklı hizmetlerimiz olacak. Pandemi sürecinin izin verdiği ölçüde bunların ilki özel yolcu salonlarımız olacak ve yolcularımız otogarın kalabalığına girmeden rahatlıkla seyahatlerine bu noktadan başlayabilecekler. Hizmet kalitesini daha doğru verebilmek ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutabilmek adına ilk etapta kendi otobüs yatırımlarımız ağırlıklı çalışmayı tercih ediyoruz. Bunun yanı sıra, daha önceden bildiğimiz sektördeki saygın bireysel otobüs yatırımcılarından seçkin bir kadroyu da filomuza dahil ettik. Bizim önceliğimiz otobüs ve sefer sayılarından ziyade Varan yolcusunun memnuniyeti, onların güvenliği ve sağlığı olacak. Bu nedenle sayılardan çok insan odaklı bir anlayış ile yola çıkıyoruz. İnanıyoruz ki Covid-19 virüsünün sebep olduğu bu süreç kısa zamanda son bulacak ve yeniden eski günlerde olduğu gibi insanlar sosyal yaşantılarına geri dönecek. Biz de Türkiye’nin Varan’ı olarak bu süreçte özlenen Varan konforunu en iyi seviyede yolcularımıza yaşatmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Varan ilk etapta İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa merkezli seferlerine başlıyor. İstanbul ve İzmir’de otogar dışındaki özel yolcu salonlarından Ankara’da ise mevzuat gereği terminal içerisindeki özel terminallerden seferler düzenlenecek. Yaz döneminin ardından hizmet ağını genişletecek olan Varan, özel yolcu salonlarının sayılarını da arttırarak yolcularına özlenen Varan konforunu yaşatacak.

 

img_4602.jpg

img_4516.jpg

img_4495.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.