Türkiye’yi yatırım üssü ilan etti

Türkiye’yi yatırım üssü ilan etti

ALJ Holding ve otomotiv yan sanayi markası DENSO ortaklığı ile İzmir’de kurulan DJ Cool Klima ve Soğutma Cihazları üretim tesislerinin resmi açılışı yapıldı.

 

ALJ Holding Türkiye’deki üretime yönelik yatırımı, Japon Denso ile İzmir’de gerçekleştirdi. Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde kurulan DJ Cool Klima ve Soğutma Cihazları üretim tesislerinin resmi açılışı ALJ Türkiye Başkanı Fady Jameel,ALJ Holding Türkiye CEO’su ve DJ Cool Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Denso Global Yönetim Kurulu Üyesi Masahiko Ito, ve DJ Cool Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Burak Beşer’in katılımı ile gerçekleşti açılışa ayrıca ALJ ve Denso’nun üst yöneticileri de eşlik etti. 

Denso ve ALJ Holding’in Türkiye’deki üretime dönük ilk yatırımı olan DJ Cool Klima ve Soğutma Cihazları tesisleri,5 bin m2 arazi içinde 3 bin m2 kapalı alana sahip bulunuyor. Aylık 1.000 adet ünite üretim kapasitesine sahip tesislerde, Türkiye pazarının yanında ihracata yönelik üstün teknolojik ürünlerin üretimi de gerçekleştiriliyor.

“Klima ve Soğuk Zincirin tüm aşamalarında olmak istiyoruz”

DJ Cool Genel Müdürü Burak Beşer sürdürülebilir hizmet kalitesi ile klima ve soğutma sistemleri sektörünün güvenilir çözüm ortağı olmayı amaçladıklarını belirterek “Bugün resmi açılışını gerçekleştirdiğimiz bu fabrikamızda, yolcu taşımacılığında minibüsten başlayıp, otobüse kadar ulaşan yelpazedeki araçların yanı sıra gıda taşımacılığında 1.5 m3 den başlayıp, 50 m3 e kadar olan taze ve donuk ürün taşımacılığında kullanılan frigo araçlar ve medikal taşımacılığına uygun tüm ünitelerin üretimini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, farklı sektörlerin özel projeleri için ihtiyaç duydukları ünitelerde yine bu çatı altında üretiliyor. Tüm bunlarla birlikte Dj Cool olarak müşterilerimize en yakın noktada hizmet verebilmek amacıyla servis yapılanmamız da durmaksızın sürüyor. Şu anda 70 noktada servisimiz bulunuyor.” dedi.

Beşer, Klima ve soğutucu ünite pazarını değerlendirirken “İlk yılımızda yaklaşık 2 bin 500 adetlik ünite satışı ile yüzde 10 Pazar payına ulaştık. 2015 yılı için hedefimiz 6 bin adet.

Türkiye’nin önde gelen ticari araç üreticileri ile işbirliği yapıyoruz. Ortağımız Denso’nun teknik desteği ile mevcut Mühendislik yeteneklerimizi daha iyiye getirerek teknolojik olarak çok iyi bir konuma geldik. Sanal simulasyon yeteneğimiz ile geliştirdiğimiz ve test ettiğimiz ünitelerimizi test odamızda gerçek koşullarda deneyerek çok kısa süre içerisinde amaca yönelik çözümler üretebiliyoruz. Yine kullandığımız teknolojik olarak önde komponentler ve yenilikçi tasarımlar ile cihazlarımızda hafiflik sağlayabiliyoruz.

Ayrıca ülkemizde ATP Konvansiyonunun yürürlüğe girmesi ile birlikte soğuk zincir taşımacılığı ile paralel olarak soğutucu ünite pazarının daha da artacağını düşünüyoruz. Bu potansiyelden yararlanırken aynı zamanda iç pazar olduğu kadar, Türki Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika, Körfez ülkeleri ve Doğu Avrupa ülkeleri pazarları da ihracat hedeflerimiz arasında yer alıyor” şeklinde konuştu.

“Ekonominin iyi ya da kötü gitmesi bizi hiç etkilemiyor”

ALJ Holding Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, havalandırma ve soğutma sistemleri sektörünün önde gelen firmalarından olan Denso firması ile yapılan bu ortak yatırımın ALJ’nin Türkiye’de yatırım yapma konusundaki istekliliğini ortaya koyduğunu belirtti.  ALJ Group’un Türkiye’ye büyük önem verdiğini ve güvendiğini belirten Bozkurt şunları söyledi;

“Türkiye’ye 1998 yılında Daihatsu distribütörlüğünde giren ALJ Grubu, 2009’da Toyota’nın resmi Türkiye Distribütörü oldu. Ardından yine Türkiye’de tanınmış bir gruptan bir tüketici finansman şirketi alarak finansmanla ilgili bir yatırım yaptı. Bundan sonraki önemli adımlarımızdan bir tanesi de bugün içinde bulunduğumuz bu üretim tesisidir. Denso’yla olan bu birlikteliğimiz ile önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte sektörün en büyük firmalarından biri haline geleceği gibi hem de ülkemizin buradaki üretimiyle yurtdışındaki farklı pazarlarda temsil ederek ihracatımıza çok ciddi katkılarda bulunacağına inanıyorum”

ALJ Grubu olarak Türkiye’de yatırım yapmak için var güçleri ile çabaladıklarını sözlerine ekleyen Bozkurt “ALJ Grubu olarak ekonominin iyi ya da kötü gitmesi bizi hiç etkilemiyor. Türkiye’yi ekonomik potansiyel olarak çok beğeniyoruz ve yatırım yapmada öncelikli ülkeler listemizin başında bulunuyor” şeklinde konuştu.

“Türkiye pazarından beklentimiz büyük”

Denso Global Yönetim Kurulu Üyesi Masahiko Ito ise ileri otomotiv teknolojisi, sistemlerinde dünyadaki belli başlı otomotiv imalatçıları için önde gelen bir tedarikçi olduklarını söyledi. Ito “Satış, ürün geliştirme, tasarım ve üretimde bölgesel ihtiyaçlara en uygun çözümleri sunmak için yerel müşteriler ve tedarikçiler ile işbirliği içinde çalışıyoruz.2013 mali yılı global konsolide satışlarımız 40 Milyar ABD Doları olarak gerçekleşti. Dj Cool, Türkiye'deki ikinci şirketimiz. ALJ ve Denso olarak,otobüs klimaları ve ticari araç soğutucuları üretimi için Dj Cool şirketini kurduk. Türkiye,otobüs üretim hacmi ile Avrupa’nın en büyüğüdür; bunun yanı sıra ticari araç soğutucuları ve traktör ve iş makinası kabin klimaları pazarı da oldukça büyüktür. Biz, bu sebeplerle Türkiye’deki tüm müşterilerimizi son derece cazip ürün ve hizmetler sunarak, memnun etmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

 

denso1.jpg

 

denso-2.jpg

 

alj-denso-manset.jpg

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.