Türkoğlu: KKTC Gümrüğü nakliyecilere eziyet çektiriyor

Türkoğlu: KKTC Gümrüğü nakliyecilere eziyet çektiriyor

Petrokimya, yapı kimyasalları, yem, kömür ve kimya sektörlerinde proje kargo, depo ve dağıtım yönetimi hizmetlerini veren Türkoğlu Nakliyat'ın ortağı Hacı Türkoğlu nakliyede yaşadıkları sorunları paylaştı.

1998 yılından bu yana Parlayıcı ve patlayıcı akaryakıt ve Yapı kimyasalları taşıma alanında faaliyet gösteren Türkoğlu Nakliyat müşterilerine en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyor. Tehlikeli madde taşımacılığının yanı sıra kargolama ve depolama hizmetlerini de bünyesinde müşterilerine sunuyor.
Şirketle ilgili söyleşi yaptığımız firma ortaklarından Hacı Türkoğlu filolarında şu anda özmal olarak 22 aracın Türkiye’nin 81 ilinde hizmete hazır oluğunu belirterek Sağlık, Emniyet, Çevre ve Kalite sorumluluklarının işlerinin bir parçası olduğunu belirtti. “KKTC gümrüğü bürokrasi ile nakliyeciyi yıpratıyor”
Yavruvatan Kıbrıs’a da taşımacılık yaptıklarını belirten Türkoğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gümrüğünde çok sıkıntı yaşadıklarını da sözlerine ekledi. En sıkıntılı sınır kapılarından birinin Kıbrıs sınır kapısı olduğunu belirten Türkoğlu “Özellikle Kıbrıs gümrüğü çok eziyet ediyor. Türkiye bunun çok farkında. Özellikle numune alınan gıda maddelerinde gecikme yaşanıyor. Gün içerisinde dönüş olmasına rağmen numuneler 2 gün bekletiliyor. Kıbrıs sınır kapısı Türkiye’deki sınır kapılarını arattırıyor. Ayak bastı parası da alınıyor. Mersin Taşucu’da dahil olmak üzere toplam masrafımız 80 TL civarında oluyor ama masraftan öte eziyetler bizi yıpratıyor” şeklinde ifade etti. “EPDK 10 numara yağı tamamen kaldırmalı”

10 numara yağ kullanımı konusunda Enerji Piyasası Denetleme Kurulu(EPDK)’na yaptıkları şikâyetlerin dikkate alınmadığını belirten Türkoğlu,”Bu şekilde 10 numara yağ kullanımına ciddi bir denetleme gelmediği sürece kullanılmaya devam edilecek. Bu şekilde yaparak aslında 10 numara yağ kullanmaya mecbur kılıyorlar insanları. Nakliye fiyatlarının düşük olmasından dolayı nakliye firmaları 10 numara yağ kullanmaya mecbur bırakılıyor. Türkoğlu Nakliyat hiçbir şekilde bu ürünü kullanmıyor ama ucuz nakliyat ile zarar görüyor. Bakanlıktan ve EPDK’dan bir an önce bu sıkıntıya çözüm bulmalarını istiyoruz” dedi. Sağlık, Emniyet, Çevre ve Kalite sorumlulukları hedeflerine taşıyacak politikaların uygulanmasını izleyerek ve teşvik ederek, çevrenin, çalışanların, müşterilerin ve genel olarak toplumun korunmasına yardımcı olduklarını belirten Türkoğlu, “Taşıma işinde sağlam ve güvenli adımlarla karayolu taşımacılığındaki tüm yenilik ve müşteri memnuniyetini ön plana çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Abdullah Karlıdağ www.tasimacilar.com 06.04.2012/13:00