TÜV SÜD, akaryakıt dağıtım sektöründe yeniliklere imza atıyor

TÜV SÜD, akaryakıt dağıtım sektöründe yeniliklere imza atıyor

Uluslararası bağımsız denetim firması TÜV SÜD tarafından, akaryakıt sektörüne yönelik oluşturulan TÜV SÜD Türkiye / Otomotiv bölümü sayesinde denetim, test, belgelendirme, eğitim alanında yetkin uzmanlar ile hizmet veriyor.

TÜV SÜD, TÜV SÜD Türkiye / Otomotiv bölümü ile akaryakıt sektöründe güven ve ekonomik artı değer kazandırırken firmaların da dünya çapında rekabet edebilirlik güçlerini arttırmayı hedefliyor. TÜV SÜD Türkiye / Otomotiv bölümü ile akaryakıt kalitesini, akaryakıtın tedariğinden tüketiciye (rafineriden müşteri aracının deposuna) ulaşıncaya kadar ki geçireceği tüm safhaların gözetim ve denetlenmesi ile ilgili projeler gerçekleştirilecek.


Tanker Araç Kontrolleri ile sağlıklı taşıma altyapısı geliyor
Bu proje ile akaryakıt taşıyan tankerlerin karayolu ADR (tehlikeli madde taşıma) standartlarına uygun hale getirilmesi için, TÜV SÜD tarafından araç kontrolleri yapılıp gerekli tespitler yapılarak iyileştirilmesi sağlanacağı, tankerin ve tanker kullanıcısının can ve iş güvenliğinin sağlanması ve araçların yol ve akaryakıt taşımacılığına uygunluğunun denetlenerek kaliteli sevkiyatın gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. İstasyon Denetimlerinde ise Yakıt kalitesini etkileyecek envanterlerin (tank temizliği, tank su kontrolü, pompa-tabanca kalibrasyonu, filtre kontrolü) kontrollerinin yapılarak akaryakıt kalitesi denetlenecek.


Yakıt kaynaklı araç arızalarını TÜV SÜD tespit edecek
TÜV SÜD Türkiye’de ilk defa yakıt kaynaklı araç hasarlarını tarafsız bilirkişi sıfatı ile tespit edecek. TÜV SÜD’ün akaryakıt kalite denetim uzmanları, tam donanımlı olan araçlarında bulunan diagnos veya videoskop cihazları ile araca teknik müdahale yaparak arıza tespitinde bulunabiliyor. Akaryakıt istasyonları ile ilgili yakıt kaynaklı araç hasarı şikâyetlerinde, denetim ekibi tarafından araç hasarının ön teşhisi çıkarılarak, TÜV SÜD Ön İnceleme raporunu sunuyor. Gerek görüldüğü takdirde ise şikâyet anında istasyondan ve araçtan numune alınarak akredite edilmiş laboratuara iletilmesi, gerekli kayıtların tutulup, Arıza İnceleme Sonuç Raporu ile yönetime raporlanması da sağlanıyor. Hem akaryakıt denetiminde hem de araç arızaları ile ilgili deneyime sahip uzman kişiler tarafından şikayetin değerlendirilmesinin yapılması, gereksiz numune alınmasının önüne geçilerek zaman ve maddi tasarruf sağlanmış olacak ayrıca dağıtım firmalarının haklarının korunmasına da fayda sağlanmış olacak. www.tasimacilar.com 20.07.2012/14:52