TÜV-SÜD’den TIRSAN ve Ok Kardeşler’e tam not

TÜV-SÜD’den TIRSAN ve Ok Kardeşler’e tam not

TREDER’in TÜV-SÜD ile yürüttüğü ve TREDER üyelerinin ürünlerinin gönüllük modeli çerçevesinde denetlenerek, belgelendirilmesini kapsayan projenin ilk etabında TIRSAN ve OK Treyler denetlendi.

TREDER’in Alman menşeli bağımsız denetleme kuruluşu TÜV-SÜD ile yürüttüğü ve TREDER üyelerinin ürünlerinin denetlenerek, belgelendirilmesini kapsayan projesinde ilk denetlemeler TIRSAN ve Ok Treyler’de yapıldı. TÜV SÜD / Otomotiv bölümü uzmanları treyler pazarının iki önemli firmasında üretim ve ürünün mevzuata uygunluğunu denetledi.


TIRSAN ve Ok Treyler üretim süreci, üretilen ürünlerin kalitesi ve mevzuata uygunluk açısından yapılan incelemeden tam not alarak geçti. Projenin en önemli özelliği ise treyler üreticilerinin bu teste tamamen gönüllülük esasına dayanarak girmeleri. Yani teste “ Kendine güvenen”ler katılıyor. İlk uygulaması TIRSAN ve Ok Treyler’de gerçekleştirilen inceleme TREDER’in diğer üyeleri ile devam edecek. Merdiven altı üretim ile mücadele TREDER ve TÜV-SÜD, projeye TREDER üyelerinin ürettikleri treylerlerinin kalite seviyelerini göstermek, üretime uygun olmayan ve haksız rekabete neden olan üretim ortamlarını ortadan kaldırmak, imalat kalitesini geliştirerek üyeleri ihracat yapma ve yeni müşteri kazanma potansiyellerini arttırmak için hayata geçirmişti. Zira Türkiye’de hali hazırda 100’den fazla treyler üreticisinden oldukça az sayıda firma mevzuata tam uygun olarak üretim yapıyor ve her noktası ile üretimi mevzuat dahilinde olanlar merdiven altı üreticilerle hala mücadele ediyor.


17.01.2011-17.15 www.tasimacilar.com