TÜVTÜRK yanlış bilinen sorulara doğru cevap veriyor

TÜVTÜRK yanlış bilinen sorulara doğru cevap veriyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda tüm ülke çapında araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları müşteri hizmetleri araç sahiplerinin doğru bilgilendirmesi amacıyla çalışmaları sürdürüyor.

Türkiye’de 81 ilde 73 gezici ve 197’si sabit olmak üzere 270 TÜVTÜRK istasyonunun hizmet verdiğini söyleyen İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan, araç sahiplerinin her türlü bilgiyi TÜVTÜRK Müşteri Hizmetleri’nden edinebileceklerini belirterek, kendilerine sıkça sorulan sorulara da yanıt verdi.

Randevular için ücret alınmadığını bilgisini veren Özcan, bunun kesinlikle yanış bir bilgi olduğunu, internet aramalarında çıkan bazı aracıların randevu alma işini hizmet gibi verdiğini aktararak “Oysaki TÜVTÜRK’ün www.tuvturk.com.tr internet sitesinden veya müşteri hizmetleri 0 850 222 88 88 numaralı telefonundan ücretsiz randevu alınabilmektedir” dedi.

Herhangi bir şekilde aracını muayeneye götüremeyen ruhsat sahibinin de kendisi dışında bir yakınının veyahut tanıdığının muayeneye götürebileceğini söyleyen Özcan bu konuda bazı sınırlamalar olduğunu söyleyerek “T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 19.12.2011 tarihli 2011/KUGM-17 /Araç Muayene sayılı Genelge ile araçların muayene istasyonlarına getirilmesine ilişkin düzenlemelere göre, bir kişi bir ay içerisinde ruhsat sahibi olmadığı sadece bir aracı getirebilmektedir. Şirket araçlarının durumu ve diğer detaylar ile ilgili bilgileri www.tuvturk.com.tr internet sitesinden alabilirsiniz” şeklinde açıklama yaptı.

“Muayene istasyonları servis noktası değildir”

Muayene istasyonlarında araç tamiri, bakımı gibi faaliyetlerin mümkün olmadığını hatırlatan Özcan, basit kusur tabir edilen durumda dahi bunun söz konusu olmadığını söyleyerek “Bağımsız ve tarafsız bir muayene kurumu olarak tabi olduğumuz uluslararası ISO 17020 Akreditasyon standardına göre, istasyonlarımız dahilinde araçların tamir, bakım faaliyetlerinde bulunulması mümkün değildir.

İstasyonlarımızda yedek parça satışı da yasaktır. Muayeneden geçemeyen araç sahipleri, eksiklerini TÜVTÜRK dışında herhangi bir yerde giderdikten sonra muayene tekrarına gelebilmektedir” diyerek daha önceden muayeneden geçen araca dahil bu yıl muayeneden kalacağını şu sözlerle açıkladı: “T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kusurlar tablosu belirli dönemlerde güncellenmektedir. Bu sebeple geçen muayenede aracınızda kusur karşılığı olmayan durumlar bu sene kusur olarak görülebilmektedir.”

Çelik Jantların muayeneden kalkıp kalkmayacağı ile ilgili bir soruya da Koray Özcan şu şekilde cevap verdi: “Çelik jantların muayeneden kalktığına yönelik bir duyum yanlış. Araç muayenesi sırasında, araçların jantlarının çelik ya da alaşım olduğuna bakılmamaktadır. Araç üzerinde bulunan jantların araçla uygunluğu kontrol edilmektedir. Jant ölçüleri araca uygunsa aracın muayenesi onaylanır”

Araç, üzerindeki yazılardan dolayı muayeneden geçer mi?

Araçların üzerinde yazı veya herhangi bir görselin yer almasının muayeneden kalmasına neden olmadığını da söyleyen Özcan, bunun yanlış bir bilgi olduğunu söyleyerek araçta yapılan değişikliklerin de muayeneden ne şekilde geçeceğini de şu sözlerle açıkladı : “Logo ruhsata kayıtlı değilse araç muayenesi hafif kusurla sonuçlanır. Logo’nun tescil belgesine işletilmesi araç sahibinin istasyona başvurması halinde yapılır ancak yönetmeliğe aykırı olan logoların tespiti yapılmamaktadır. Ayrıca araçta yapılan değişiklikler AİTM (Araç İmal Tadil Montaj Yönetmeliği) kapsamında bir tadilatsa buna uygun olarak tadilatının yapılması gerekmektedir. TSE onaylı geçerli bir tadilat projesi ile gelmeyen araçların muayenesi ağır kusurla sonuçlanır. Koltuk kılıfının eskimesinden dolayı değiştirilmesi, periyodik bakım sırasında buji, balata gibi parçaların değişimi, aracın teknik özelliğini değiştirmeyen yedek parça değişimleri tadilat değildir.”

Farklı lastiklerden dolayı araç muayeneden kalmaz

Yanlış bilinen bir diğer bilginin de farklı lastik markaları nedeniyle aracın muayeneden kalması olduğunu ifade eden Özcan “Farklı lastik markaları nedeniyle araç muayeneden kalmaz. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonlarında lastiklerin diş derinliği kontrol edilir. Dört tekerlekten daha az araçların lastik diş derinliği en az 1 mm, dört veya daha fazla tekerlekli araçların lastik diş derinliği en az 1,6 mm olmalıdır. Bunun dışında lastiklerin durumu kontrol edilir, lastiklerde araç güvenliğini tehlikeye atacak aşınma var ise ağır kusur olarak muayene raporu tutulur. Aynı aks üzerinde farklı ebatta lastik kullanıldığının tespiti halinde de araca ağır kusur verilir” dedi.

Araçtaki koltuk sayısı ile tescil belgesinde koltuk sayısı farklı olması nedeniyle araç muayeneden kalıyormuş doğru mu? Ve Ruhsat üzerinde kazıntı-silinti-düzeltme nedeniyle araç muayeneden kalıyormuş doğru mu? Sorularına da evet doğru diyen Özcan, tescil belgesinde yazan koltuk sayısının, araçta da aynı sayıda olması gerekir. Aksi takdirde muayene ağır kusurlu olarak sonuçlanır. Araç muayene ile ilgili yönetmeliğe göre ruhsatlarda üzerinde silinti-kazıntı-düzeltme var ise muayene ağır kusurlu olarak sonuçlanır. Eğer ruhsatta bilgi değişikliği yapılacaksa, Tescil Şube’den aracın ruhsatı değiştirilerek bu işlem yapılmalıdır” şeklinde cevap verdi.

www.tasimacilar.com


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum