TÜVTÜRK yolcu taşıma sektörü üyeleriyle bilgi paylaşımında bulundu

TÜVTÜRK yolcu taşıma sektörü üyeleriyle bilgi paylaşımında bulundu

TÜVTÜRK, periyodik araç muayenesinin önemini paylaşmak, muayene süreci hakkında bilgi vermek ve araç kullanıcılarının fikir ve önerilerini almak için yolcu taşımacılığı sektörü temsilcilerini Tuzla Araç Muayene istasyonuna davet etti.

TÜVTÜRK yöneticilerinin evsahipliğinde Tuzla Araç Muayene istasyonunda gerçekleştirilen buluşmaya, TÜVTÜRK İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan, İş Geliştirme Müdürü Özcan Saka, ÜVTÜRK İstanbul Direktörü Can Şiram, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Başkanı Mehmet Erdoğan, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (ISAROD) Başkanı Hamza Öztürk, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Derneği (TOHOB) Genel Sekreteri Onur Orhon, İstanbul Şoförler ve Esnaf Odası Başkan Vekili Nürettin Gültekin, İstanbul Taksi Dolmuş Ulaşım Hizmetleri Derneği Başkanı Levent Giray, İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB) Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Karakış, Turgay Gül, Köksal Yüzbaşıoğulları ve Sadık Aksu katıldı.


2 milyon aracın tehlike yaratmasının önüne geçildi

Geçtiğimiz yıl 6 milyon 200 bin aracın periyodik araç muayenesine geldiğini söyleyen TÜVTÜRK yetkilileri bu araçların 2,1 milyonunun trafikte tehlike yaratacak kusurlara sahip olduğunu ifade ederek engellendiğini söyledi. Türkiye’de özellikle ağır ve hafif ticari araçların yaklaşık yüzde 20’lik bölümünün, muayeneye gelmediğini ifade eden TÜVTÜRK Yetkilileri, bu durumun trafikte ciddi bir sorun olduğunu belirterek TÜVTÜRK, sahte muayene konusunda da araç sahiplerini dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

“Egzoz denetimlerinde kurulsu araçlara 1689 TL para cezası kesiliyor”

Ağır kusur olarak kabul edilen Egzoz emisyon ölçümünün trafikten kaynaklanan hava kirliliğini önlemede büyük önemi bulunduğunu söyleyen İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan, egzoz gazı emisyon ölçümlerinin TÜVTÜRK dışında da bir çok yerde yapıldığını belirterek “Ancak bazı yerlerde bu ölçüm uzman kişiler ve teknik yeterliliği olan cihazlar ile yapılmıyor. Hatta, ölçüm yapılmadan egzoz emisyon pulu satıldığı bile oluyor. Birçok araç sahibi için kolaylık olarak görülen bu uygulamalar, aslında daha büyük sorunlara veya yaptırımlara neden olabiliyor” dedi.

Egzoz denetimlerinde belirlenen limitin aşılması durumunda yüksek cezaların ödendiğini ifade eden Özcan “Bir müddettir yaygın bir şekilde yapılmaya başlanan denetimlerde egzoz pulunuz olsa bile, egzoz emisyon değerlerinin belirlenen limitleri aşması durumunda 1689 TL tutarında para cezası söz konusu. Bunun için de egzoz gazı emisyon ölçümü uzman noktalarda yaptırılmalı, ölçüm yaptırmadan pul satın almaktan ise kesinlikle kaçınılmalı” şeklinde açıklama yaptı.

“Toplantılar hizmet kalitesinin arttırılmasında önemli”

Bilgi paylaşımına yönelik yapılan bu tür etkinliklerin TÜVTÜRK’ün araç kullanıcılarına sunduğu hizmet kalitesini artırmak açısından da önemli olduğunu söyleyen TÜVTÜRK İstanbul Direktörü Can Şiram, “ Yolcu taşımacılığı sektörünün temsilcilerinin, muayene konusunda düşüncelerini ve önerilerini almak bizim için çok önemliydi. İlgili sivil toplum kuruluşları ile muayene öncesine yönelik olarak bir çalışma yaparak, yolcu ve toplu taşıma araçlarının muayeneye gelmeden önce daha iyi hazırlık yapabilmelerine yardımcı olacak uygulamalar hakkında da fikir alışverişi yaptık. Bu konuda ikili görüşmelerle araç sahiplerinin daha iyi bilgi sahibi olması için çalışacağız” diye konuştu. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum