TÜVTÜRK’ten Muayeneci Gözüyle Akaryakıt Tankeri Kontrolü eğitimi

TÜVTÜRK’ten Muayeneci Gözüyle Akaryakıt Tankeri Kontrolü eğitimi

Bünyesinde çalışan 2 bin 500 teknisyen ve istasyon yöneticilerinin işe giriş ve periyodik eğitimlerini sağlanmak amacıyla Şile’de bir eğitim merkezi kuran TÜVTÜRK, İlk Eğitimleri BP Türkiye’ye verildi.

Türkiye’de periyodik araç muayenesi ve egzoz gazı emisyonu alanlarında hizmet veren TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları, bünyesinde çalışan 2 bin 500 teknisyen ve istasyon  yöneticilerinin işe giriş ve periyodik eğitimlerini sağlanmak amacıyla İstanbul Şile’de kurmuş olduğu eğitim merkezinin kapılarını sektöre açtı.

“Muayeneci Gözüyle Akaryakıt Tankeri Kontrolü”

BP Türkiye için özel olarak hazırlanan “Muayeneci Gözüyle Akaryakıt Tankeri Kontrolü” başlıklı ilk eğitim, TÜVTÜRK Akademi’de gerçekleştirildi. İki gün süren eğitimde, uzman teknisyen ve eğitimciler, BP Türkiye’nin akaryakıt tankerlerinin güvenlik kontrolleri ile ilgili ekibine, akaryakıt tankerlerine yönelik olarak araç güvenliği ve güvenlik kontrolleri konusunda özel bir eğitim verdi.

“Eğitimler bilgimizi pekiştiriyor”

Akaryakıt tankerlerinin trafikte potansiyel bir risk yarattığının farkında olduklarını ve bu riski azaltmak için tüm tankerlerinin periyodik olarak güvenlik kontrollerinin yapıldığını söyleyen BP Yol Güvenliği Koordinatörü Oytun Tezcanlı, TÜVTÜRK eğitimiyle de bu bilgilerini pekiştirdiklerini ve uzmanlıklarını artırdıklarını söyledi.

TÜVTÜRK eğitimlerinden tüm sektör faydalanıyor

Beş yıldır araç muayene konusunda hizmet verdiklerini ve bu sürede her cinsten yaklaşık 10 milyon aracın muayenesini yaptıklarını söyleyen TÜVTÜRK İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Koray Özcan da, Kamu ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak araç muayenesi konusunda yıllardır eğitimler düzenlendiğini söyleyerek “Uzman teknisyenlerin yetişmesi ve bilgilerini pekiştirmesi için Şile’de, sadece eğitim için özel bir merkez kurduk. TÜVTÜRK Akademi ismini verdiğimiz bu merkezi kendi bünyemizdeki eğitimlerin yanısıra, taşıt ve trafik güvenliği konusunda sektörel paydaşlara farklı eğitimler düzenlemek için de kullanmayı hedefliyoruz” dedi. 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.