Ücretsiz ulaşıma destek mecliste kabul edildi

Ücretsiz ulaşıma destek mecliste kabul edildi

Ücretsiz ulaşımda yaşanan sorunlar sonrası, Bakanlık desteği ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekillerinin oyları ile torba yasa tasarısı kabul edildi.

 

Belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılacak.

Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek meclise sunulan kanun teklifi kabul edilerek yasallaştı. Kanun teklifi kapsamında, 65 yaş üstü vatandaşlar ile şehit, dul ve yetimlerinin ücretsiz taşınması konusunda özel halk otobüsleri işletmecilerinin zarar ettikleri yönündeki beyanları dikkate alınarak, Plan ve bütçe komisyonunda düzenleme yapıldı.

Bu kanunun çıkmasına sebep olan, Özel Halk otobüsleri camiası gayretleri ve uğraşları sonucunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan belediyelere ödenek aktarılması kararlaştırılmıştı.

Belediyeler her ay gelir desteği yapacak

Böylece belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılacak. 

Aylık gelir desteği ödemesini yıllık olarak belirlemeye, bu tutarı faaliyette bulunulan yere ve/veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracını taşıma kapasitesine göre farklılaştırmaya ve yapılacak ödemeye ilişkin diğer esas ve usuller, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından müştereken yürütülecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.