UKOME Açıkladı: Evet, Stantlarda Pazarlık Yapacaksınız!

UKOME Açıkladı: Evet, Stantlarda Pazarlık Yapacaksınız!

Birçok sektör temsilcisinin yoğun eleştirisi ve kaos çıkabilir uyarılarına rağmen UKOME'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilk defa velilerin servis taşımacıları ile pazarlık usulü taşıma fiyatlarını kendilerinin belirleyeceğini açıkladı.

Yeni eğitim ve öğretim döneminde ilk kez velilere ücret ve hizmet konusunda seçme hakkının tanındığı savunulan açıklamada ‘bu çalışmayla veliler kendi servis aracını konfor, güvenlik ve ücret yönünden seçebilecekler’ ifadesine yer verildi. Taşıma sözleşmelerinin sadece veli ile taşımacılar arasında yapılacağını bildiren belediye yetkilileri, velilere okulda stant kuracak taşımacı esnaf ve şirketlerle pazarlık yapma hakkının getirildiğini vurguladılar.

UKOME, eleştirileri ve önerileri dikkate almadı

Özellikle servis firmaları tarafından eleştiri yağmuruna tutulan yeni UKOME düzenlemesinde ipler iyice geriliyor. Sadece öğrenci servis ücretlerinin tartışılmadığı düzenleme için bireysel servisçiliğin önünü açacağı, çocukların can güvenliğinin sağlanamayacağı, denetimlerin yetersiz kalacağı konusunda endişeler sıklıkla dile getiriliyor. Yeni düzenleme birçok yönden sektörde bomba etkisi yaratmış durumda…

Veliye seçme hakkı mı? Kurumsallıktan uzaklaşmak mı?

En çok tepki toplayan konuların başında ise, belediyenin veliye seçme ve pazarlık yapma hakkı olarak tanımladığı, firmaların ise ‘pazar usulü dediği ve kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz’ diyerek topa tuttukları okulların önünde stant kurularak, pazarlık yapılması konusu geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından son yapılan açıklama ile birlikte pazarlığın düşünülen ve eleştirilen yöntemle yapılacağı da netleşmiş oldu.

Sektör diken üzerinde

Tüm servis sektörü temsilcilerinin üzerinde uzlaştıkları en önemli kaygı ise, belediyenin yeni diye sunduğu uygulamanın aslında 10 yıl önce okullarda cinayetlerin işlenmesine kadar uzanan, rant kavgaları nedeniyle uygulamadan kaldırılmış olması… Önümüzdeki dönemin çok daha sıkıntılı bir sürece gebe olduğunun altını çizen temsilciler, belediyenin uygulamaya koyduğu bu düzenlemeden bir an evvel vazgeçmesini talep ediyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum