Ukome, D-100’de Hız Limitini Yükseltti

Ukome, D-100’de Hız Limitini Yükseltti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Kocaeli’nde D100’deki hız limiti yükseltildi. UKOME tarafından daha 50 km/s olan D-100 hız sınırı 70 km/s hızına çıkarıldı.

Kocaeli’nde İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Karayolu Trafik Yönetmenliği’nin 100. Maddesi gereği 50 km/s olan D-100 hız sınırı UKOME tarafından alınan karar doğrultusunda 70 km/s hıza çıkartıldı.

Vatandaş istedi, UKOME yaptı


Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), vatandaşlar tarafından gelen talepleri dikkate alınarak, D-100’deki hız sınırı 50’den 70 km/s hıza yükseltti. UKOME’nin aldığı karar doğrultusunda daha önce Sakarya il sınırından İstanbul il sınırına kadar olan D-100 güzergâhında hız sınırı, İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği sınıra göre 20 km/ s eklenerek, 70 km/s oldu.

UKOME yönetmelikten aldığı inisiyatifini kullandı


İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılan Karayolu Trafik Yönetmeliği’nin 100. Maddesi’nde ‘Yerleşim yeri içinden geçen yollarda hız sınırı 50 km/s olarak belirlenmiştir. Yönetmelikte il ve ilçe trafik komisyonlarını veya UKOME belediye sınırları içindeki karayollarında otomobiller için hız sınırını 20 km/s kadar artırmaya yetkilidir” denilmektedir. Aynı yönetmeliğe göre Kocaeli il sınırlarından geçen D-100 de şehir içi yol olarak kabul ediliyor ve 50 km/s hız sınırı bulunuyor. UKOME, Karayolu Trafik Yönetmeliği’nin 100. Maddesi’ne dayanarak D-100’deki hız sınırını 20 km/s artırarak 70 km/s olarak belirledi.

Yeni Uygulama Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılıyor


Yeni hız sınırı Kocaeli’nde uygulanmaya başlandı. Buna göre D-100 üzerindeki trafik uygulamaları İçişleri Bakanlığı’nın belirlediği 50 km/s üzerinden değil UKOME tarafından yükseltilen 70 km/s hız sınırı üzerinden yapılıyor. D-100’deki trafik uygulamalarını ise emniyet müdürlüğü gerçekleştiriyor.

Yeni Uygulama ve Bazı Bölgelerdeki Hız sınırlaması


UKOME tarafından vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, yönetmeliğin kendisine verdiği yetkiyi kullanarak yaptığı, Sakarya il sınırından İstanbul il sınırına kadar olan D-100 güzergâhında 70 km/s olarak belirlenen hız sınırı kapsamında Kocaeli’ndeki bazı işlek cadde ve bulvarlar üzerindeki yeni hız sınırları şöyle olacak; •Yalova il sınırından Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı’na kadar hız limiti 70 km/s •Darıca Atatürk ve Tuzla Caddelerinde hız limiti 60 km/s •İzmit Kuzey yan yol-Rafet Karacan Bulvarı-Demokrasi Bulvarı-Gazi Mustafa Kemalpaşa Bulvarı-1. geçitten itibaren Hürriyet ve Cumhuriyet Bayındırlık TOKİ konutları 17 Ağustos Bulvarı-Kurtuluş Bulvarı üzerinde hız limiti 50 km/s •İzmit Şahabettin Bilgisu Caddesi-Alemdar Caddesi-Cengiz Topel Caddesi-Leyla Atakan Caddesi ve İnönü Caddelerinde hız limiti 30 km/s •Yayaların karşıdan karşıya geçtikleri trafik ışıklarının bulunduğu bölümlerde hız limiti 30 km/s olacak.

www.tasimacilar.com 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.