Ukrayna’da satılan her 3 hafif ticari araçtan 1’i yeni Fiat Doblo

Ukrayna’da satılan her 3 hafif ticari araçtan 1’i yeni Fiat Doblo

Tofaş’ın Bursa’daki modern fabrikasında Türk mühendisi ve işçisi tarafından üretilen Yeni Fiat Doblo, uluslararası arenadaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Başta “Yılın Uluslararası Ticari Aracı 2011” (Van of the Year 2011) olmak üzere yollara çıktığı 2010 yılından beri sayısız ödül kazandığı ifade edilen Yeni Fiat Doblo, Ukrayna’da “Autotrading 2012” ödülüne layık görüldü.

Otomotiv sektörünün önde gelen yayınların okuyucuları tarafından “sınıfının en iyisi” seçilen Yeni Fiat Doblo, Ukrayna pazarındaki başarısını “Autotrading” ödülüyle taçlandırdı. Pazara sunulduğu 2010 yılından beri Ukrayna’da hafif ticari araç sınıfının lideri konumunda olan Yeni Fiat Doblo, 2012 yılında da pazar payını bir önceki yıla göre 9 puan artırarak yüzde 33,7 oranına çıkarmayı başardı. Ukrayna’da satılan her 3 hafif ticari araçtan 1’i Yeni Fiat Doblo oldu.


3 yılda 255 binden fazla yeni Fiat Doblo dünya yollarına çıktı

Tofaş’ın Bursa’daki modern fabrikasında Türk mühendisi ve işçisi tarafından üretilen Yeni Fiat Doblo, 2010 yılından 2012 yılı sonuna kadar geçen süreçte toplamda 255 bin 661 adet üretilerek dünya yollarına çıktı.

Sınıfında birçok ilke imza atan Yeni Fiat Doblo, hafif ticari araç müşterilerine sunduğu özellikleriyle ön plana çıkıyor. Yeni Fiat Doblo, güçlü, ekonomik ve aynı zamanda çevreci olmayı başarabilen MultiJet dizel motorlarıyla dikkat çekiyor. 1.3 litre 90 HP, 1.6 litre 90 HP, 1.6 litre 105 HP ve 2.0 litre 135 HP’lik 4 farklı MultiJet motor, Yeni Fiat Doblo’nun kalbini oluşturuyor.


Yeni Fiat Doblo, bu sınıfta bir ilk olarak bi-link bağımsız arka süspansiyon sistemi ile donatıldı. Bu güne kadar sadece üst sınıf otomobillerde görülen bu sistem sayesinde araç her türlü yol yüzeyi ve yük koşulunda mükemmel seviyede yol tutuşu ve sınıfının standartlarının ötesinde konforu bir arada sunuyor.

Ayrıca Yeni Fiat Doblo’da bu özelliklere ek olarak maksimum denge kontrolü için EBD’li ABS, yokuş kalkış destek sistemi “Hill Holder” ve ESP sistemlerine de yer veriliyor. Ayrıca Yeni Fiat Doblo, ideal kabin konforu ve sürücünün dikkatini yoldan ayırmaması için de birçok donanımı sunuyor. Bunlar arasında arka koltuklar için ayrı üfleme kanallı otomatik klima, elektrikli arka camlar, hız sabitleyici, park sensörleri, MP3 çalarlı müzik sistemi, iPod taşıyıcı ve kablo bağlantısı, bagajda 12V’lik priz gibi özellikler sayılabilir. Bunlara ek olarak Combi versiyonlarında standart olarak sunulan 5 kişilik oturma kapasitesi, 7 kişiye kadar yükseltilebiliyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.