Ulaşım sektörü İETT’nin düzenlediği Transist 2013’de buluşuyor

Ulaşım sektörü İETT’nin düzenlediği Transist 2013’de buluşuyor

İETT’nin 2010 yılından beri düzenlediği ve bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek olan Toplu Ulaşım Haftası etkinlikleri başlıyor.

Toplu taşımacılık alanında hizmet veren tüm kurum ve otoritelerin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanda büyükşehir ve il belediyeleri, üniversiteler, akademisyenler, deniz, kara, demiryolu ve raylı sistem ulaşımında ürün tedarik eden ve hizmet veren firmalar ile sivil toplum kuruluşlarının da katılacağı bu büyük organizasyona ev sahipliği yapan İETT, hafta boyunca çeşitli etkinliklerle ‘toplu ulaşıma’ dikkat çekecek.

Toplu Ulaşım Haftası kapsamında birçok farklı etkinliğin yanında bu yıl 6. kez düzenlenen Transist 2013 6. Uluslararası Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı, 25–26 Aralık 2013 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde ulusal ve uluslararası katılımla gerçekleştirilecek.

İlk Türk Troleybüsü ‘Tosun’, İstanbul’a Yeniden Armağan Edilecek

1968 yılında İETT’li ustalar tarafından Şişli Atölyesi’nde 5 ay süren bir çalışma ile troleybüs haline getirilen ‘Tosun, tam 45 yıl sonra İstanbul’a yeniden armağan edilecek. İETT’nin 3 ayda 6 işçi ve bir mühendis ile tamamen orijinaline bağlı kalarak yeniden ürettiği Tosun, Transist 2013 6. Ulaşım Sempozyumu ve Fuarı’nda açılışı yapılıp sergilendikten sonra tarihi yarımadadaki hatlarda turistlere hizmet verecek.

www.tasimacilar.com


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.