Ulaşımda Kalitenin Tescilli Adı Yine İETT

Ulaşımda Kalitenin Tescilli Adı Yine İETT

İETT, ISO 26000 Sosyal Sorumluluk Rehberi Standardı ve EN 13816 Tünel/Nostaljik Tramvay hatları için Toplu Taşımacılıkta Hizmet Kalitesi Standardı belgelerini aldı.

Şimdiye kadar farklı kategorilerde 10 kalite belgesi bulunan İETT’nin yeni belgelerle birlikte 12 kalite belgesi oldu. İETT böylece kamu kurumları arasında en fazla kalite belgesi sahibi olma özelliğini devam ettirdi.

İETT hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerive sosyal sorumluluk alanındaki hesap verebilirlik, saydamlık, etik (ahlaki) davranış, paydaş beklentilerini dikkate almak, yasal düzenlemelere uyum, uluslararası davranış normlarına ve insan haklarına saygı ilkeleri ile ISO 26000 belgesini almaya hak kazandı.

Tünel ve Nostaljik Tramvay hatlarında engelliler için erişilebilir hizmet, yolcu bilgilendirme ekranları, istasyonlara diğer ulaşım ağlarını gösteren haritalar konulması gibi hizmetlerle EN 13816 Toplu TaşımacılıktaHizmet Kalitesi Belgesini alan İETT,kalite yolculuğuna 2011 yılında başlamıştı.

Konuyla ilgili olarak İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci “ilkelerimizin hayata uygulanabilirliği bizim çalışma yöntemlerimizden biri.  EN 13816 kalite belgemizi kullanıma uygunluk, erişilebilirlik, bilgi, zaman, müşteri hizmetleri gibi ilkelerimizi hayata geçirerek aldık. Kalite yolculuğumuzu devam ettirmeye kararlıyız. Geçtiğimiz yıl EFQM mükemmellik ödülünü aldıklarını hatırlatan Kahveci, “bu yıl EFQM ödüllerinde hem Türkiye Mükemmellik hem de Avrupa Mükemmellik ödülüne başvuracağız” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.