Ulaştırma Bakanlığı sürücüleri seviyor mu?

Bakanlığın tam adı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, başlıkta yer sıkıntısı nedeni ile sadece Ulaştırma Bakanlığı yazmak durumunda kaldım, affola! Bilindiği üzere, dijital takograflı aracı olan firmalar ‘’Dijital takograf şirket kartı’’, dijital takograflı araç kullanan sürücüler de ‘’Dijital takograf sürücü kartı’’ almak zorundadırlar.

Bu kartlar için önce inernet üzerinden ön başvusu yapılmakta, sonra ilgili ticaret veya sanayi odasına bizzat gidilerek müracaat tamamlanmakta, kart hazır olduğunda firma veya sürücü bilgilendirilmekte, kartı almak üzere tekrar ticaret veya sanayi odasına gidilerek kartlar elden teslim alınmaktadır.
 

Artık teknoloji gelişmiştir. Kart müracaatında yapılan işlemlere bakıldığı zaman, gerekli altyapısı olan bilgisayarlardan internet üzerinden bağlanarak e-devlet kanalı ile bu işlemler tamamlanabilir. Basılmış olan kartları kargo / kurye ile göndermek zaten çok kolay bir işlem. Bugün kimlik kartları, pasaportlar vs.. bu şekilde kargo / kurye ile gönderilmektedir. Takograf kartlarının kimlik kartları ve pasaportlardan ne farkı vardır?

Pandemi’de içerde ve dışarda yoğunluğun azaltılması, salgının yayılmasının önlenmesi ve durdurulmasında çok önemli bir faktördür. Sürücüler ve firmalar kart işlemleri için iki kere ticaret odalarına gitmek zorundalar, yollarda araçlarda ve ticaret odalarında yoğunluğun artmasına neden olmaktadırlar.Hem kendilerini, hem toplu taşıma araçlarındaki diğer insanları ve hem de ticaret odalarında konu ile ilgili çalışan görevliler risk altına girmektedir. Bir diğer boyut, her yıl ortalama 300.000 kart değiştirildiği kabul edilirse; sürücü kart müracaatı için bir gün, kartı almak için bir gün zaman harcamaktadır, yani 16 iş saati. 300.000 ile çarparsak, 4.800.000 iş saati yapar. Sürücüler bu zamanda daha verimli işler yapabilirler. 
 
Bu yazıyı, ilgili makamlardan birileri okur ve değerlendirir mi bilmiyorum. Biz yazalım, görevimizi yapalım. Belki işe yarar. Ama en önemlisi sürücülerimizin bu konuyu CİMER’e yazarak talep etmeleri daha faydalı olacaktır. 

Sürücülerimize kazasız, sağlıklı yolculuklar! 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.