Uluslar Arası Nakliyeciler Derneği’nden Bakan Yazıcı’ya Teşekkür Mesajı

Uluslar Arası Nakliyeciler Derneği’nden Bakan Yazıcı’ya Teşekkür Mesajı

UND, yaptığı yazılı açıklamada Türk nakliyecilerinin haklılığını yerinde tespiti ve konu ile ilgili kararlı duruşu için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya teşekkür etti.

Kapıkule sınır kapısında yaşanan gerginliği yerinde tespit etmek ve Türk nakliyecilerinin sınırda yaşadığı mağduriyeti bir an önce gidermek ve konu ile ilgili bir takım temaslarda bulunmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Kapıkule sınır kapısını ziyaret etti. Ziyaret sonrası basına verdiği demeçte; “Bulgaristan’da Hükümet tam oturmadı, yabancı taşımacılara 3. ülke taşımaları için 31 Mayıs 2013’e dek geçici süre verdik” dedi. Bakanının bu açıklamasına karşılık UND yetkilileri, ‘Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Hayati Yazıcı’ya, haklılığımızı yerinde tespiti ve kararlığı için teşekkür ederiz’ diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bakan Yazıcı, ‘talimat verdim, belge zorunluluğu aramayacağız’


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Bulgar taşımacıların eylemleri sebebiyle geçen hafta 36 saat kapalı kalan Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarını ziyaret etti. Eylemler sebebiyle oluşan TIR kuyruklarını yerinde tespit etmek için ani bir karar ile sınır kapılarına giden Yazıcı, kuyrukları 3 günde eriteceklerini belirterek, “Üçüncü ülke belge zorunluluğunu yerine getirmeye başladık ama Bulgaristan’da Hükümet tam oturmadığı için uyum gecikti. Talimat verdim, mayıs sonuna dek geçici süre verdik, belge zorunluluğu aramayacağız” dedi.

UND: ‘teşekkürü bir borç biliriz’


UND açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ‘Türkiye’nin, yabancı taşımacıların 3. ülke pazar paylarının kontrol altına alınması konusundaki kararlılığını bir kez daha gösteren, haklılığımızı giderek yerinde tespit eden Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı’ya sektörümüz adına teşekkürü bir borç biliriz’ dendi.

www.tasimacilar.com 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum