Uluslar arası Nakliyeciler Derneği’nden Önemli Açıklama

Uluslar arası Nakliyeciler Derneği’nden Önemli Açıklama

Bulgaristan’da 29 Ekim 2013 tarihine kadar ceza yazılmayacak taahhüdüne uymayan Bulgar yetkililer, kuyrukların uzamasına neden oluyor. UND, tüm Türk nakliyecilerini sağduyuya davet etti.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Kapıkule’de bekleyen Türk sürücüleri ile dün gece saat 00.30’da telefon bağlantısı kurdu. Yıldırım, buradaki Türk nakliyecilerine, Bulgaristan Ulaştırma Bakanı ile yapılacak olan toplantı bitimine kadar yani 29 Ekim 2013 tarihine dek kontrol yapılmayacağı yönündeki taahhüdü iletti.

Bulgaristan sınır kapısında sinirler iyice gerildi

Fakat gerçekleştirilen diplomatik temaslara ve verilen taahhüde rağmen bazı provokatörler nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı dün gece geçişlere açılmadığı yönünde bilgi veren UND yetkilileri, endişelerini yaptıkları açıklamada şu şekilde ifade ettiler: ‘yönetilemez bir kaos ortamı oluşmaması için kapının bugün açılması gerekmektedir. Şu anda 14 km olan TIR kuyruğu hafta sonu çıkışları da eklendiğinde dış ticaretimizin kilitlenmesine sebep olacaktır.’

UND, tüm Türk nakliyecilerini uyardı

Ayrıca yapılan açıklamada, ‘Gümrüklü sahadaki toplam 100 şoförün sadece 15-20 tanesinin bu eylemi duygusal ve karmaşık sebeplerle sürdürmekte ısrar ettiği görülmüştür. Amaçları tam tespit edilememiş dışarıdan bir grubun da kaosu desteklediği anlaşılmaktadır. Sahadaki şoförlere ulaşarak, onları aklı-selime davet etmek zorundayız. Bu eylemi bize yakışır şekilde sonlandırmak için tüm üyelerimizin desteğini bekliyor sevgi ve saygılar sunuyoruz’ dendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.