Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği yeni başkanını seçti

Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği yeni başkanını seçti

Otomotiv Sanayii Derneği’nin de üyesi olduğu Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği (OICA) yeni başkanı Matthias Wissmann’ı oybirliği ile seçti.

OICA'nın dünyada bütün büyük otomotiv üreticisi ülkeler dahil olmak üzere 39 ulusal ticaret örgütü üyesi bulunuyor.

Otomotiv Sanayii Derneği’nin 1995 yılından bu yana üyesi olduğu OICA’nın başkanlığına 2 yıllığına oybirliği ile Alman Otomotiv Endüstrisi Derneği (VDA) Başkanı ve eski Ulaştırma Bakanı Matthias Wissmann seçildi. Dernek genel kurulunda ayrıca Çin Otomotiv Sanayii Derneği (CAAN) İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dong Yang OICA Kıdemli Başkan Vekili olurken Fransız Otomotiv Sanayii Derneği (CCFA) Başkanı Christian Peugeot da Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine seçildi. OSD’nin üye olarak katılım sağladığı ve küresel platformda Türk Otomotiv Sanayii’ni temsil ettiği OICA, dünya otomobil sanayiini temsilen teknik mevzuat, istatistik, fuar ve iletişim konularında oluşturulmuş komiteleri aracılığıyla sürekli çalışmalar yapıyor.

Başkanlık seçiminin ardından konuşan Wiessmann, global ekonomik büyümede otomotivin önemine değindi. Wiessmann, binek otomobil pazarının 2016 yılında 80 milyon adedi aşacağını hatırlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Rekabet artık oldukça yüksek bir seviyede ve elektrikli hareketlilik ile dijital dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Ancak geleneksel içten yanmalı motorlara olan talep halen sürüyor ve günümüzdeki baskın rolünü gelecekte de sürdürecek. Diğer taraftan tüketiciler için kişisel hareketlilik de gün geçtikçe önem kazanıyor ve artık daha verimli, daha güvenli ve daha konforlu olacak. Bağlı araçlar ve otonom sürüş gibi kavramlar bu bağlamda önemli bir temel oluşturacak.”

OICA’nın en önemli fonksiyonlarından birinin küresel olarak teknik regülasyonların uyumlu hale getirilmesi olduğunu belirten Wiessmann, “Otomotiv sanayiindeki inovasyonlar, trafikte artan araç sayısına paralel olarak sürdürülebilirliğe katkı sağlamanın yanı sıra yoldaki trafikte güvenliğine de fayda sağlıyor. Derneğimiz teknoloji, deneyim ve bilgi birikimi gibi otomotivin olmazsa olmazlarının üyeler arasında paylaşılmasında öncü rol oynuyor” dedi.

Birleşmiş Milletlere kayıtlı yegâne otomotiv sanayii organizasyonu olan OICA’nın kuruluş amaçları ulusal federasyonları bir araya getirmek ve hem üreticilerin hem de ithalatçıların ortak çıkarlar çerçevesinde çalışmalarına katkı sağlamak. . OICA özellikle teknik mevzuat alanında ilgili yönetmeliklerin uluslararası uyumu alanında faaliyet gösteriyor. Diğer taraftan tüm üyeleri dahilinde otomotiv üretimi, satışı ve kullanımdaki taşıt araçlarına dair verilerde de önde gelen resmi kaynak görevini üstleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.