Uluslararası Takograf Kongresi Türkiye 2013 Kasım ayında gerçekleşecek

Uluslararası Takograf Kongresi Türkiye 2013 Kasım ayında gerçekleşecek

UTD, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çankal ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Bayram Tek ile farklı zamanlı olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Uluslararası Takografçılar Derneği (UTD) Başkanı Mustafa Çobanlı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürü Bayram Tek ile Ankara’da gündem ve sonuçlardan oluşan bir toplantı gerçekleştirdi.

Takograf ile ilgili sorunlar dile getirildi

Uluslararası Takografçılar Derneği’nin gündeminde yer alan konular arasında; 17 koltuktan oluşan araçlara takograf takılması, şehirlerarası çalışan ağır vasıta şoförlerinin şehiriçinde araç kullanacaklarını taahhüt ederek takograf takmama, halen takograf takmamış olan araçların yetkili servisler tarafından kontrol edilmesi, Mevzuat gereği 1 Ocak 2014 itibariyle uygulamaya başlanılacak olan dijital takografta erteleme olup olmayacağı gibi konular dile getirildi.

Uluslararası Takografçılar Derneği Başkanı Mustafa Çobanlı konuya görüşmeler sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Toplantılar ve görüşmeler sırasında, takograf konusundaki Mevzuatın devreye girmesinden itibaren yaklaşık iki yıl sure geçtiği bu süre zarfında uygulamada sektörün karşısına çıkan sıkıntıların değerlendirilebileceği uluslararası bir kongre yapılması fikri olgunlaşmıştır. Söz konusu Kongreye; Kamu kuruluşlarının takografla ilgili tüm yetkilileri (Sanayi, Ulaştırma, İçişleri ve Çalışma Bakanlıkları), Avrupalı ve yerli takograf üreticileri ile yetkili takograf servislerinin katılımını tartışılmış, böylece bütün problem ve beklentilerin gündeme getirilerek olumlu sonuçlar sağlanabilecektir. Uluslararası Takograf Kongresi Türkiye 2013 için 1-3 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenleyeceğimiz kongrenin üreticiler-ithalatçılar tarafından da desteklenmesi konusunda görüşler ortaya çıkmıştır.” 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum