Uluslararası Taşımacılar Birliği'nden çıkan sonuç

Uluslararası Taşımacılar Birliği'nden çıkan sonuç

Avrupa’nın en önemli iş ağlarından biri olan IFA (Uluslararası Taşımacılar Birliği) üyeleri İstanbul’da bir araya geldi. Etkinlikte Avrupalı lojistik firmalarının Türkiye’den beklentileri masaya yatırıldı. En önemli beklenti, Avrupa’ya bağlanacak demiryol

İstanbul’da, Batu Lojistik’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen IFA etkinliği, 26 Avrupa ülkesinden 52 lojistik firmasını bir araya getirdi. Etkinlikte firmalar, ülkelerinde lojistik sektörüyle ilgili son gelişmelerden bahsederken, etkinliğin ev sahibi ve IFA’nın Türkiye’deki tek temsilcisi olan Batu Lojistik de Türkiye’de yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Avrupalı Demiryolunu Bekliyor!

Etkinlik sonrası Avrupalı lojistik firmalarının beklentilerini değerlendiren Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Dünya genelinde intermodal taşımacılık git gide yaygınlaşıyor. Avrupalı meslektaşlarımızın da Türkiye’de bu yönde yapılacak yatırımların artması ve hızlandırılması yönünde beklentileri var. Bu sistemin gelişmesi için özellikle Avrupa sınırındaki demiryollarının bir an önce devreye girmesi gerekiyor” dedi.

Ağırlıklı demiryolu olmak üzere kara ve deniz yolu taşımacılığının birlikte kullanıldığı intermodal sistemi, diğer taşımacılık modellerine göre büyük oranda zaman tasarrufu sağlarken standart taşımacılığa göre çok daha çevreci olarak görülüyor.

Demiryolu Yatırımları İhracat ve İthalatı da Olumlu Etkiler!

Demiryolu yatırımlarının tamamlanmasının ardından sadece lojistik sektörünün değil, ithalat ve ihracatın da hızlanacağını belirten Taner Ankara, “Demiryolu yatırımlarının artması, intermodal taşımacılığın artmasını sağlayacaktır. Bunun sonucunda da yurtdışı taşımacılığı hem kolaylaşıp hem de maliyeti azaltacağı için ihracatta ve ithalatta gözle görülür bir artış söz konusu olabilir” şeklinde konuştu.

IFA Nedir?

IFA ağına katılım  sağlayan üyeler, ülkelerinde sahip oldukları tüm imkanlardan (gümrükleme, depolama, forwarding,vb.) farklı ülkelerdeki diğer IFA üyelerinin de faydalanmasını sağlıyor.

ifa_2014_tr_1.jpg

 

ifa_2014_tr_2.jpg

 

ifa_2014_tr_2.jpg

 

ifa_2014_tr_3.jpg

 

ifa_2014_tr_4.jpg

 

 

 

 

ifa_2014_tr_5.jpg

 

taner+ankara_batulojistik_ykb.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.