Uluslararası yolcu taşımacılarından sınır kapısında eylem

Uluslararası yolcu taşımacılarından sınır kapısında eylem

Bakanlar Kurulu’nun aldığı ayda 4 çıkıştan fazlasında depo kadar yakıt vergisi düzenleyen karara tepki yağdı.

Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karara tepki olarak firma yetkilileri ve sürücüler Cilvegözü Sınır Kapısı’nda çadır kurup, çıkış yapmadan beklemeye başladı. “Haksız bir uygulama”
Uluslararası yolcu taşımacılığı yapan ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan A2 yetki belgesi olduğunu söyleyen firma yetkilileri alınan kararın haksız olduğunu söyledi. Deniz Dolgun Turizm Sahibi Mustafa Haraç; “4 defadan fazla çıkış yapan araçlarımıza depo kadar yakıt vergisi, cezası yazılıyor. Bu haksız bir uygulamadır. Cilvegözü Sınır Kapısı’nda kurduğumuz çadırda kararın değişmesini bekleyeceğiz” dedi.”
“B1 ve B2 belgeli otobüsler rahatlıkla gidiyor”
Haraç, eylemlerinin devam edeceğini belirterek, B1-B2 belgeli olan otobüslerin gidiş ve gelişlerinde rahatlıkla geçtiklerini belirterek, “Otobüsler de bizim gibi yolcu taşımacılığı yapıyor. Ama bize 4 defadan fazla çıkışta ceza yazılıyor. Biz nasıl çalışacağız. Araçlarımızın vergileri, sigortaları var. Bunlar nasıl öderiz” diye konuştu.
“Keyfi bir uygulama”
Onca Firması sahibi Hasan Şamlıoğlu ise, uygulamanın keyfi olduğunu söyledi. Şamlıoğlu şöyle konuştu; “Bu keyfi uygulama bazı gümrüklerde alınıyor, bazılarında alınmıyor. Gerekli şikayet dilekçelerimizi Bakanlığa verdik, cevap alamıyoruz. Tüm vergi mükellefi olan arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesini istiyoruz.”
Yağmur altında çadır kurdular
Yaklaşık 100 kişilik firma sahibi ve sürücüleri Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısı girişinde sağanak yağış altında eylemlerini sürdürüyor. Daha fazla ıslanmamak için çadır kuran firma ilgilileri, eylemlerinin olumlu bir cevap alınıncaya kadar devam edeceğini söyledi.
Bu arada Hatay’dan gelen yolcu otobüs sürücülerine de yarından itibaren gelmemeleri için ricada bulunuldu. Abit Kızılca - Reyhanlı/Hatay 08.02.2012 / 11:51