Ulusoy için özel dizayn edilen Neoplan Starliner

Ulusoy için özel dizayn edilen Neoplan Starliner

MAN Bayisi MAPAR araç dizaynında yenilikçiliğiyle ön plana çıkıyor. Yeni dizayn edilen ve Bursa’dan İstanbul’a test amaçlı getirilen Neoplan Starliner’in ilk yolcuları ise aracı baştan yaratan ekibi oldu.

Mersin VİF’in ardından Şehirlerarası çalışan yolcu otobüslerinde yapılan yeniliklerde şimdi de MAPAR işbirliği ile aracını yenileyen Ulusoy, müşterilerine daha konforlu araçlarıyla hizmet edecek.


MAPAR tarafından Ulusoy için dizayn edilen Neoplan Starliner MAPAR’ın Bursa’daki şubesinde tanıtıldı. Araç ile ilgili bilgi veren MAPAR Bursa Bayii Genel Müdürü Tanju Nayır “ Neoplan Starliner’de Ferah bir görünüme ulaşmak için detaylara çok önem verdik. İç ve Dış renk kombinasyonunda büyük değişiklikler yaptık” diyerek Ulusoy’un ilk etapta 2 adet aracını dizayn edeceklerinin de sözlerine ekledi.


Neden Mavi ve Kahverengi

Özellikle Mavi ve Kahverengi’ni araca uyarladıklarını belirten Tanju Nayır, Mavi tonun Ulusoy’un kendi renginden ilham alınarak kullanıldığını, Mavi rengin özgürlüğü, huzuru ve sonsuzluğu ifade ettiğini, göze batmayan ama akılda kalan bir renk olduğu için kullanıldığını söyledi.

Kahverenginin kullanımına yönelik ise “ Ciddiyet, Dayanıklılık, sadelik, dostluk ve metanetin sembolü olarak kabul edilir. Toplum içinde rahatlığı sağlar, sosyal denge simgesi olduğu kadar zihin üzerinde de etkisi vardır. Resmiyetten uzak, rahat ve güvenli bir ortam oluşturmak için aracın iç kısmında kahve tonunu tercih ettik” şeklinde açıklama yaptı.


Ulusoy yolcuları için araç yeniden dizayn edildi

MAPAR Bursa, Ulusoy için özel olarak dizayn edilen Starliner Otobüsünde 2+1 oturma düzeni ve Türkiye’de yolculukların daha konforlu hale gelebilmesi için ikinci kez geliştirilen özel dizayn koltuklarıyla Ulusoy müşterilerine oldukça rahat bir seyahat imkanı sunuyor. MAN Bayisi MAPAR ekibi tarafından Ulusoy için özel dış ve iç tasarım olarak dizayn edilen Neoplan Starliner, yeni rengiyle kimliğini hemen ortaya koyuyor. Aracın dizaynında dış görüntüsünün yanı sıra yolcunun memnuniyeti, rahat ve konforlu bir yolculuk yapması ön planda tutularak koltuk kısmı terletmeyen deri sistemi ile kaplanmış.


Mavi ve Kahverenginin uyumu

Mavi ve Kahverenginin bir arada yer aldığı Neoplan Starliner’in dış kısmındaki renk ve iç kadife perdelerde Ulusoy’un ambleminde kullanılan mavi renk ön plana çıkarken iç kısmında açık kahverengi tonu kendini gösteriyor. İnsanda evindeymiş hissi uyandıran Neoplan Starliner 2+1’de Tavan, Yan Duvar, Basamak sırtlarında hafif ve dayanıklı olan hakiki bambu ağacı kullanılırken, aracın iç taban ve yük bölmesi kısmında Wood desenli mineflo ile kaplanmış.

Şoför mahalli ve basamaklarda doğal görünümlü dere taşı deseni, çeşitli yelerde maun kaplama yer alırken, yolcu koltuklarında, üst taşıma dolaplarının dış kısmında ve şoför mahallinin ön kısmında tamamen deri kaplama kullanılmış.


Aracın dış boyası iri metalik mavi ile boyanmış ve dış aksamlarda yer alan Bagaj, elçek, önkaş gibi malzemeler de ise sarı nikelaj kaplama yapılmış.

Aracın iç kısmında bebek mamalarının ısıtılması ve sıcak yemek isteyen müşteriler için mikrodalga fırın yerleştirilmiş. Perdeyi kullanmak istemeyen yolculara özel güneşlik de araçta yer alıyor. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum