UN Ro-Ro 2013 yılı için müşterilerine fiyat garantisi verdi

UN Ro-Ro 2013 yılı için müşterilerine fiyat garantisi verdi

U.N Ro Ro yetkilileri nakliyecilerden gelen yoğun baskıyı dikkate alarak 2013 yılında sabit olmak kaydıyla navlun ücretlerinde zam uygulamayacağı taahhüdünde bulundu.

U.N Ro-Ro yetkilileri nakliyecilerden gelen yoğun baskıyı dikkate alarak 2013 yılında sabit olmak kaydıyla navlun ücretlerinde zam uygulamayacağı taahhüdünde bulundu ve 1 Ocak 2013 Tarihi itibariyle geçerli olacak navlun fiyatları, sefer programı ve yeni uygulamalarına ilişkin bilgilendirme yaptı.

Nakliyecilerin isyanı ses getirdi

ALC Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çiçekli, Saras Lojistik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras ve ABC Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen basına gönderdikleri ortak açıklamada UN. Ro Ro’ya karşı isyan bayrağı çektiklerini duyurmuştu.

UN. Ro Ro’nun taşıma fiyatlarını son iki yılda insafsızca artırdığını, ayrıca yüksek meblağlarda teminat gerektiren kredi kartı ile rezervasyon sistemini uygulamaya koyarak kendilerini zor durumda bıraktığını ifade eden nakliyeciler, UN Ro Ro’nun bu duruma bir an evvel çözüm getirmemesi halinde Ro Ro hattını kullanmama veya limanlara girişi kapatma gibi eylemlerde bulunacaklarını belirtmişlerdi.

2013 yılı sonuna kadar zam yok

Nakliyecilerin yaptığı bu çağrılara duyarsız kalmayan UN Ro-Ro, 2013 yılı navlun fiyatlarında herhangi bir değişikliğin yapılmayacağını belirterek 2013 yılında, yalnızca Trieste hattıyla sınırlı olmak üzere, navluna yıl boyunca zam yapmayacağını bildirdi.

BAF uygulaması aylık güncellenecek

Ancak, UN Ro-Ro yetkilileri yaptıkları açıklamada Navlun ücretlerine ek olarak 2012 yılında devreye giren ve yakıt fiyatlarındaki dalgalanmanın taşımacılık maliyetleri üzerindeki etkilerini dengelemek amacıyla hesaplanan “BAF” uygulamasının aylık olarak güncelleneceğini de duyurdu.

"İyileştirmeler nakliyecilerin beklentisini karşılamıyor"

UN Ro Ro’nun duyarlılık örneği göstererek bazı iyileştirmeler yapmasını sevindirici olarak değerlendiren Ali Çiçekli Ro-Ro şirketi tarafından beyan edilen iyileştirmelerin nakliyecilerin beklentisini karşılamadığını bir kez daha dile getirdi. "BAF bedeli bir çeşit navlun zammı"
BAF’a yönelik yapılan uygulamada ise baz alınan ve sabitlenen navlun fiyatlarından BAF miktarının düşürülerek belli bir oranda sabitlemenin yapılmasını savunan Çiçekli, 2012 yılında başlayan BAF uygulamasının navlun ücretlerini değiştirmediğini ve BAF bedelinin bir çeşit navlun zammı olarak eklendiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca Çiçekli yaptığı açıklamada hafta sonu navlun farkı alındığını ancak alınmaması gerektiğini belirterek, rezervasyonlarda da kimseye özel bir ayrıcalık veya öncelik verilmemesi gerektiğini ve UN Ro-Ro Yönetiminin bu konularda da gerekli düzeltmeleri yapacağını umut ettiklerini sözlerine ekledi.

UN :Ro-Ro Trieste hattına ek seferler koyacak

UN Ro-Ro yaptığı açıklamada, 280 TIR kapasiteli UN İstanbul gemisinin, Nisan 2013 itibariyle filolarına dahil olacağını ve pazardaki talebi de dikkate alarak İstanbul-Trieste hattına ek seferler koyacaklarını belirtti. Şuanda gemilerin Cuma, Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere İstanbul’dan Trieste’ye ve Trieste’den İstanbul’a üçer sefer yaptığı ifade edilirken, Mayıs 2013 itibari ile sefer sayısının 4’e çıkarılacağı bununda rezervasyon, kontenjan ve bekleme sorunlarını belirtti.

Nakliyeci eleştirdi, UN Ro-Ro talep yoğun dedi

Nakliyeciler yaptıkları açıklamada UN Ro-Ro'nun uygulamaya koyduğu kredi kartlı rezervasyon sisteminin büyük çaplı teminat gerektirmesini eleştirmiş ve kendilerine sömürge ülkesi muamelesi yapıldığını iddia etmişlerdi.

Ancak UN Ro-Ro kredi kartı ve internet rezervasyon sistemlerine müşterilerinin yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, gelen geri bildirimler neticesinde, internet rezervasyon sistemi içerisinde yer alan Garanti Bankası ve İş Bankası’na ilaveten, 1 Ocak 2013 itibariyle Yapı Kredi Bankası ve Denizbank’ın da ekleneceğini duyurdu.

UN Ro-Ro'nun 2013 yılı için geçerli olacağını bildirdiği fiyat listesi şöyle;


 


 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum