UN RO-RO Akdeniz Hattında Erteleme ve Yeni Düzenlemeler

UN RO-RO Akdeniz Hattında Erteleme ve Yeni Düzenlemeler

Mersin-Mısır hattında RO-RO hizmeti veren Salem Al Makrani Shipping Company (SAMC) ve UN RO-RO birlikte başlatılan ortak çalışma kapsamında Türkiye -Mısır - Suudi Arabistan Ro-Ro seferleri 14 Haziran 2013 tarihine ertelendi.

Geçtiğimiz günlerde UN RO-RO tarafından sektör ile paylaşılan, Mersin-Mısır hattında RO-RO hizmeti veren Salem Al Makrani Shipping Company (SAMC) ile UN RO-RO ile birlikte başlatılan ortak çalışma kapsamında Türkiye (Mersin Limanı) – Mısır (Damietta) - Suudi Arabistan Ro-Ro seferleri’nin 7 Haziran 2013 tarihinde başlayacağının bilgisi verilmişti. Hat ile ilgili gerekli düzenlemeleri içeren hususlar sektör ile paylaşılmıştı.

UN RO-RO tarafından yeni bir bilgilendirme ile taşımacılardan gelen talep üzerine bundan böyle İskenderun Limanı’ndan hizmet verilmeye başlandığı belirtildi ve diğer düzenlemeler hakkında şu yönde bilgi verildi.

İlk kalkış 14 Haziran Cuma

Alınan bilgiye göre ilk kalkış 14 Haziran Cuma gününde İskenderun Limanı’ndan olacak. Buna göre, Mısır hattının ilk haftası olması sebebiyle Mısır’dan gerçekleşecek olan uçuş seferleri normal tarifesinden geç planlandı. Bu gecikme nedeniyle yükleme yapan sürücüler Perşembe gece yarısı Mısır’dan kalkacak uçuşa kadar Damietta’da otelde konaklayacaklar. Adana varışlı uçak, Cuma sabahı Türkiye’ye varış yapacağından İskenderun’dan tahliye işlemleri Cuma sabahı itibarıyla başlayacak.

Sürücüler, İskenderun Limanı’na aktarılacak

Ayrıca Adana Havalimanı ile İskenderun Limanı arasında hem gidiş uçuşlarında, hem de dönüş uçuşlarında sürücülerin otobüsler ile transferi konusunda çalışmalar devam ediyor. Ancak, ilk transfer olan 14 Haziran 2013 Cuma sabahı Adana Havalimanı’na varış yapacak olan sürücülerin otobüsle transferi ile İskenderun Limanı’na aktarılması sağlanacak.

İskenderun-Damietta hattında değişiklik yok

İskenderun-Damietta arasındaki sefer programı daha önce duyurulduğu şekilde Salı ve Cuma geceleri olarak devam edecek, 14 Haziran 2013 Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece İskenderun Limanı’ndan Damietta Limanı’na ilk sefer gerçekleştirilecek.

Rezervasyonlar yaptırılmalı

Teşvik kapsamında değerlendirilmeyen kamyon römork araçların navlunları, komple araçlar ile aynı olacak ve 14 Haziran 2013 tarihinde İskenderun Limanı’ndan kalkacak olan sefere rezervasyon yaptırmak için navlun ücretinin banka hesabına yatırılmasının ardından dekont rezervasyon@unroro.com.tr adresine mail atılması veya Ticaret Departmanı veya Mersin Acentesi ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

UN RORO’dan bonus bilet

Ayrıca Mısır hattında Haziran ayı boyunca UN Ro-Ro bonus sistemini de uyguluyor. 3 gidiş-dönüş’e ücretsiz 1 gidiş-dönüş bilet uygulaması olacak.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.