UN Ro-Ro bir kez daha satıldı

UN Ro-Ro bir kez daha satıldı

Danimarkalı DFDS tarafından yapılan açıklamada, denizden araç ve kargo taşımacılığı yapan UN Ro-Ro'nun 950 milyon Euro karşılığında satın alındığı duyuruldu. Şirket UN Ro-Ro ile Akdeniz'deki varlığını genişletmek istiyor.

Açıklamada U.N. Ro-Ro'nun son derece kârlı bir şirket olduğu ve pazar payı itibariyle Türkiye'de en yakın rakibini ikiye katladığı belirtildi. 

UN Ro-Ro, 1994 yılında 48 Türk nakliyecisinin bir araya gelerek, Türkiye’den Avrupa’ya (İtalya’nın Trieste Limanı’na), denizyoluyla yük taşımacılığı yapmak amacıyla kurulmuştu.

Türkiye'nin önde gelen Ro-Ro şirketlerinden biri olan Un Ro-Ro'da 12 Ro-Ro gemisi bulunuyor. Şirket sahibi olduğu Pendik ve Trieste limanları sayesinde Türkiye ile İtalya ve Türkiye ile Fransa arasında 5 Ro-Ro hattı çalıştırıyor. Şirketin 500 çalışanı ve Türk yönetim ekibi görevlerinde kalmaya ve U.N. Ro-Ro gemileri, Türk bayrakları ile seferlerini yapmaya devam edecek.

U.N Ro-Ro'nun yüzde 35'lik pazar payı bulunuyor ve satış işleminin Haziran ayında tamamlanması öngörülüyor.

U.N. Ro-Ro 2007 yılında en büyük fon şirketlerinden biri olan KKR'ye 910 milyon Euro karşılığında satılmıştı. KKR, 2014 yılında U.N. Ro-Ro'yu Esas & Actera konsorsiyumuna sattı.

un-roro-gemi-filosu.jpg

DFDS AVRUPA DEVİ

DFDS A/S Avrupa’nın en büyük denizcilik ve lojistik şirketlerinden bir tanesi. DFDS 24 ülkede yer alan 8000 çalışanı ile yolcu ve yük pazarlarında yer alıyor. Genel merkezi Kopenhag, Danimarka’da bulunan şirketin yıllık geliri 2 milyar euro seviyesinde.

U.N. Ro-Ro İşletmeleri'nin bu yıl halka hazırlandığı yönünde bilgiler geçtiğimiz günlerde basına yansımış ve şirketin halka arz için Citigroup Inc., Morgan Stanley ve iki yerli aracı kurumu seçtiği belirtilmişti. 

DFDS CEO'su Niels Smedegaard, satın alma ile ilgili açıklamasında, "UN Ro-Ro'nun satın alınmasıyla, operasyonel olarak Kuzey Avrupa'ya benzeyen Avrupa'nın en cazip pazarında faaliyetlerimizi genişletiyoruz. Bu satın alma bize var olan güçlü yönetim ekibimizle birlikte ağımızı, filomuzu ve tecrübemizi geliştirme imkanı sunarken, UN Ro-Ro müşterilerinin büyümesini desteklerken işimizi daha da geliştirme fırsatı veriyor." ifadelerini kullandı.

UN Ro-Ro CEO'su Selçuk Boztepe ise "DFDS ağının ve hem müşterilerimize hem de çalışanlarımıza sunduğu büyüme olanaklarının bir parçası olduğumuz için heyecanlıyız. Şuna eminim ki sektör bilgisi, ağ yetkinliklerinin birleşmesi ve yeni ortağımızın finansal gücü UN Ro-Ro'ya, Türk ihracatçısının ve uluslararası lojistik şirketlerinin rekabetçiliğini geliştirme şansı verecek." değerlendirmesini yaptı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.