''UN Ro Ro taşımacıları zor duruma soktu''

''UN Ro Ro taşımacıları zor duruma soktu''

Ro-Ro hattının uluslararası nakliyeciler tarafından önemine değinen ABC Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen, UN Ro-Ro verdiği sözde durmadı dedi.

Ro-Ro hattının uluslararası nakliyeciler tarafından önemine değinen ABC Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen, UN Ro-Ro yetkililerinin zam yapmayacağız diyerek söz verdikleri Mersin-Trieste hattı fiyatları konusunda” UN Ro Ro yetkilileri verdikleri sözde durmadı” dedi. ABC Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Erbil ve Ata Uluslararası Nakliyat firma sahibi ve Yönetim Kurulu Üyesi Ergun Bilen; ortadoğu’da yaşanan iç karışıklıklarla birlikte, bazı sınır kapılarının kapanması ve sınır ticaretinin zarar görmesi nedeniyle Anadolu firmalarının çok ciddi anlamda zarar gördüğünü ifade etti. 1995 yılından bu yana Nakliyecilik işiyle uğraşan Ergun Bilen Kayseri’de C2 belgeli uluslararası çalışan ender firmalardan biri. Taşımacılık sektörünün sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini söyleyen Bilen, sektörü, nakliyecilerin her geçen gün eridiği, bir şeyler satarak borcunu ödediği bir sektör olarak gördüğünü ifade etti. "UND yetersiz kalıyor"
TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda UND Yönetim Kurulu ve İstişare Kurulu Eski Başkanı Çetin Nuhoğlu'nun “Çalışmak istiyorsan katılmak zorundasın” sloganıyla başladığı Anadolulu Nakliyecilerle sektör toplantıları turunun ikinci ayağı olan Kayseri’de düzenlediği toplantı da bir çok UND üyesi üyeliklerinden istifa etmişti. İstifa eden firmalar arasında yer alan ABC Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Bilen, toplantıda yaptığı konuşmada, istifa nedenini "(UND)Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin sektör üyelerinin görüşlerini dikkate almaması ve ihtiyaçlarını karşılaması konusunda yetersiz kalması" olarak açıklamıştı. ABC Uluslararası Nakliyat firmasının 2001 yılında, Çetin Nuhoğlu’nun başkanlığında UND’de yer aldığını belirten Bilen, son 3 dönemdir yönetim kurulu üyeliğinde yer aldığını ancak yaşanan sıkıntılardan dolayı UND üyelinden istifa ettiğini yineledi.


Anadolu Nuhoğlu'na güveniyor
Nuhoğlu'na Anadolu'nun beslediği aşırı bir güven olduğunu ifade eden Bilen, derneğin 2 yıl önce sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntılı süreçte Nuhoğlu'nun yeniden UND Başkanlığına gelmesi için ısrarlarda bulunduklarını ifade ederek, o dönem Nuhoğlu'nun bu önerileri kabul etmediğini belirtti. "UN Ro-Ro sözünde durmadı"
Bilen ayrıca Ro--Ro konusuna da değindi. Ro-Ro hattının sektör için çok önemli olduğunun altını çizen Bilen, 2,5 yıl önce Kayseri'de bir toplantı yapıldığını, bu toplantıda Mersin- Trieste arasına hat konulacağının söylenildiğini ve fiyat konusunda zam yapılmayacağına dair sözler verildiğini ifade ederek ilerleyen dönemlerde bu sözlerin tutulmadığını iddia etti. Uygulamaya konulacağı söylenen söz konusu Mersin- Trieste hattının o dönem Anadolu’daki nakliyeciye hitap eden, uygun şartlarda bir hat olmasının planlandığını belirten Bilen, firmalara 1500 Euro’yu geçmeyecek fiyat garantisinin yanında, ileriki zamanlarda da fiyatın arttırılmayacağı sözü verildiğini, ancak geçen zaman içinde UN Ro-Ro yetkililerinin bu sözlerinde durmadığını belirtti. Mersin- Trieste hattının şu anda 2 bin 200 Euro olduğunu ifade eden Bilen, UN Ro-Ro tarafından verilen bu sözlere istinaden taşımacıların bu hatta yatırımlar yaptığını ancak verilen sözlerin tutulmamasının son 1,5-2 yıldır taşımacıları zor duruma soktuğunu belirtti. Oya KAYA www.tasimacilar.com 18.12.2012 Saat:17:15