UN Ro-Ro: "Tekel suçlamalarının sebebi yaklaşan UND seçimleridir"

UN Ro-Ro: "Tekel suçlamalarının sebebi yaklaşan UND seçimleridir"

Uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteren bazı şirketler bugün yaptıkları basın açıklamasında UN Ro-Ro fiyatlarında ciddi artış olduğunu ifade etmişti. UN Ro-Ro yetkilileri bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteren bazı şirketler tarafından yapılan basın açıklamasında, UN Ro-Ro'nun navlun fiyatlarının çok yüksek olduğu ve kredi kartlı rezervasyon sistemi ile yüklü miktarlarda teminat istediği ifade edilmiş ve UN Ro-Ro'nun bu çağrıyı dikkate almaması durumunda da belli bir süre Ro-Ro hattını kullanmama veya limanlara girişi kapatma gibi eylemler yapacaklarını duyurmuşlardı. Nakliyecilerin yaptığı bu açıklamanın ardından UN Ro-Ro yetkilileri de yazılı bir basın açıklaması göndererek, navlun fiyatları ve kredi kartlı rezervasyon sistemi hakkında yapılan duyuruda ki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Navlun fiyatlarımız 1 yıldır değişmedi
U.N. Ro-Ro'nun uyguladığı navlun fiyatlarında son bir yılda hiçbir değişiklik olmadığı belirtilirken ayrıca, U.N. Ro-Ro ile taşıma yapmak isteyen nakliyecilerin herhangi bir şekilde teminat verme zorunluluğu bulunmadığı da ifade edildi. "Ödeme şekli ile ilgili bir zorunluluk yok"
Yapılan açıklamada, U.N. Ro-Ro ile taşıma yapabilmek için nakit, vadeli çek ve çeşitli bankalarla yapılan anlaşmalar çerçevesinde kredi kartı ile ödeme yapılabildiği belirtilirken, bu ödeme şekillerinin tamamen taşımacıların seçimi ve isteğine bağlı olduğu ve U.N. Ro-Ro tarafından ödeme şekliyle ilgili herhangi bir zorunluluk şartı aranmadığı bildirildi. "UND seçimlerine yönelik spekülatif haberler yapılıyor"
Son günlerde UN Ro-Ro ile ilgili haberler sıklıkla basında yer almakta ve Rekabet Kurulu'nun UN Ro-Ro ile ilgili verdiği "haksız rekabet uyguluyor" kararının ardından UND'nin niçin UN Ro-Ro'ya tazminat davası açmadığı sorusu konuşulmaktaydı. Öyle ki UND eski Başkanı Çetin Nuhoğlu, mevcut Başkan Ruhi Özmen'e UN Ro-Ro'nun tekel olup olmadığı sorusunu yöneltmiş ve "UN Ro-Ro İstanbul'da tekeldir" cevabını almıştı. Bu konuya ilişkin UN Ro-Ro yetkilileri basına gönderdikleri açıklamada şu ifadelere yer verdi; "U.N. Ro-Ro olarak belirli dönemlerde Türkiye’de Ro-Ro taşımacılığı alanında tekel olduğumuz suçlamasına maruz kalmamızın sebebi, yaklaşan UND seçimlerine yönelik maksatlı ve spekülatif haberlerdir. Bulunduğumuz pazarda hem rakibimiz olan firmayla, hem de karayoluyla sürekli olarak rekabet etmekteyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karayolu taşımacılarımıza yüksek kaliteli ve rekabetçi fiyatlarla hizmet sunmaya devam edeceğiz." www.tasimacilar.com 27.12.2012 Saat:17:40