UND Bu Ay Konya’da toplandı

UND Bu Ay Konya’da toplandı

Uluslar arası Nakliyeciler Derneği, her ay farklı bir ilde düzenlediği toplantının bu ay ki adresini Konya olarak belirledi.

UND Yönetim Kurulu ve üyelerinin tam kadro katıldığı toplantı, MÜSİAD Konya Şubesinde gerçekleşti. Gündem, Konya Lojistik Merkezi ve çalışmalarıydı.

Konya’ya İnovasyon ve Eğitim Merkezleri

Lojistik merkez çalışmaları ile ilgili bilgi veren Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, “ajans olarak lojistik konusunda farkındalığı arttırmak için çalışmalarda bulunduk bu amaçla yurt dışına seyahatlerimiz oldu. Özellikle lojistik konusunda çalışmaları yerinde görmek için Güney Kore ve İspanya’da çalışmalarda bulunduk ve buna göre bir yol haritası oluşturduk” dedi.

Son dönemde ülkelerin rekabetinin yanı sıra, bölgelerde şehirlerin de rekabetçiliğine dikkat çeken Akman “Konya kendine benzer illerle rekabet halinde ve bir üst lige atlamaya çalışıyor. Bu bağlamda bölgesel inovasyon merkezlerinin kurulması Mesleki eğitim merkezleri kurulması yönünde adımlar atıldı. Son dönemde de lojistik ön plana çıktı bizlerde doğrudan faaliyet desteği kapsamında MÜSİAD Konya Şubesi ile ortak çalışma yaparak Lojistik analizini ortaya çıkardık ve bir lojistik platform ortaya çıktı” bilgisini kaydetti.

‘Üretim Gücü Anadolu’ya Kaymalı’

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman’ın konuşmasının ardından MEVKA Uzmanı Erdem Koçoğlu, Konya’daki yatırım olanakları ve Konya’nın 2023 vizyonuyla ilgili sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda lojistik merkez ile ilgili çalışmalarını anlatan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, Konya, Karaman ve Mersin lojistik koridoru oluşturmak adına her üç ilin Bakanları, Milletvekilleri, Oda Başkanları, Belediye Başkanları ile ortak bir toplantı yaptıklarını ve bölgenin Lojistik önemini masaya yatırdıklarını kaydetti. Türkiye’nin üretiminin neredeyse yüzde 60’a yakını İstanbul ve Marmara Bölgesi’nde olduğuna dikkat çeken Koçoğlu, 2023 Türkiye vizyonundaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalamak için yine bu bölgelere yatırım yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Dar bir alana sıkışıp kalan üretimin gerçekten kaliteli ve verimli olmasının söz konusu olmadığını belirten ERDEM Koçoğlu szölerine şöyle devam etti: ‘Bu nedenle Türkiye’nin üretim gücünün Anadolu’ya kayması gerekiyor. Anadolu’ya bu üretim kayacaksa ve Konya’nın bu üretimde önemli bir yer alması gerekiyorsa artı değerlerinin olması gerektiğine inanıyoruz. Lojistik merkez ile bu yatırımların önü açılacaktır” şeklinde konuştu ve lojistik merkezle ilgili ile ilgili sunum yaptı.

İnsan Kaynaklarına Daha Çok Yatırım

MÜSİAD Konya Şubesi’nin lojistik ile ilgili çalışmalarının hayranlık verici olduğunu vurgulayan UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “ Son birkaç aydır kalkınma ajansları ile yapmış olduğumuz görüşmelerde gördük ki Türkiye’de lojistiğin her alanda nasıl etkinleştirilebileceği nasıl katma değerinin arttırılabileceği çalışmaları başlamış. 2023 yılı hedeflerimizi planlarken çok önemli olan Konya’nın ihracat yapacağı ülkelere taşımacılık yapması için acilen bir planlamaya ihtiyacı var. Biliyoruz ki, Konya’daki lojistik merkez taşımacılığın temel alt yapısı olacak. Bu yetkinliğin arttırılabilmesi için insan kaynaklarına yatırım yapılması gerekiyor’ dedi.

Yönetim Kurulu Toplantısının ardından CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca, Konya Şoför Nakliye ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kemal Can ve Konyalı UND Üyesi firmaları ile akşam yemeğinde buluşuldu. 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.