UND, Bulgar Motorlu Taşıtlar Sahipleri Birliği Başkanı Petko Angelov’u kınadı

UND, Bulgar Motorlu Taşıtlar Sahipleri Birliği Başkanı Petko Angelov’u kınadı

Bulgar Motorlu Taşıtlar Sahipleri Birliği Başkanı Petko Angelov’un basına yansıyan “Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası taşımacılık anlaşmalarının gereğini yerine getirmedi” sözleri UND tarafından kınandı.

Açıklamada ‘bugün bazı basın-yayın organlarına, Bulgar Motorlu Taşıtlar Sahipleri Birliği Başkanı Petko Angelov’un “Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası taşımacılık anlaşmalarının gereğini yerine getirmediğine” dair açıklamaları yer almıştır. UND olarak, Sayın Angelov’un bu talihsiz açıklamasını kınıyoruz’ denilerek, duruma tepki gösterildi.

UND, Angelov’un sözlerini kendisine iade etti

UND yaptığı açıklamada, ‘16 Mayıs 2013 tarihi saat 09.00’dan bu yana Kaptan Andrevo ve Lesova Sınır Kapılarını kapatarak, uluslararası taşımacılık ve hatta ticaret anlaşmalarına aykırı hareket eden Bulgaristan’ın kendisidir’ dendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘Bulgaristan muadil Derneği AEBTRI ile UND 10 gündür konuyla ilgili bir araya gelmeye çalışmakta ancak bazı Bulgar taşımacıları kişisel menfaatlerinin devamı için bu görüşmeye engel olmaktadır. Halbuki UND ve AEBTRI 2005 yılında hükümetlerine de sundukları bir işbirliği protokolü imzalamış ve bu tür sorunlarda biraraya gelmek üzere anlaşmıştır, protokol halen geçerlidir’ diyerek yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Haftada yarım milyar dolarlık ihracat yapan kapılar kapatıldı

Yapılan tüm iyi niyetli görüşmelere rağmen, ‘Bulgaristan’daki hükümet boşluğunu fırsat bilen bu kişilerin 8 Nisan 2013’te Türk otoritelerinin yürürlüğe koyduğu uluslararası bir kuralı gerekçe göstererek haksız kazanç elde etmek uğruna haftalık yarım milyar dolarlık ihracat yapılan iki sınır kapımızı kapatmıştır’ ifadelerine yer verildi. Bulgaristan’ın 2005 yılında imzaladığı katılım anlaşması ile 2007 itibariyle Gümrük Birliğinin bir parçası olduğunu ve malların serbest dolaşımını kabul ettiği hatırlatılan açıklamada şimdi ise bu eylem ile AB ülkelerinin Türkiye’ye olan milyarca dolarlık ihracatını engelleyerek Gümrük Birliği kurallarını ihlal edenin yine Bulgaristan olduğuna vurgu yapılmıştır.

Konu uluslararası mahkemelere taşınacak

UND tarafından yapılan açıklamada ‘Türk taşımacısı ve ihracatçısı uluslararası mahkemelerde hakkını arayacak ve doğan zararını Bulgaristan’a rücu edecektir’ dendi.

www.tasimacilar.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.