UND Deniz’in zararı ödendi

UND Deniz’in zararı ödendi

UND Deniz’in yaşadığı zarar U.N Ro-Ro’ya yapılan 5 milyon Euro’luk hisse satışı ile sıfırlandı. Yeni projelerden UND Net ise, dernek için önemli bir gelir kaynağı ve artık taşımalarda zorunlu.

Geçtiğimiz yıl içinde UND Deniz için var olan kaynakların tamamının deniz operasyonlarında kullandığı açıklanarak, bu sebeple önce yapısal değişiklikler uygulandığı belirtildi. Bu bağlamda bütçede verimlilik ön plana çıkarılarak, UND’nin Un Ro-Ro’daki yüzde 1,2 hissesinin yüzde 0,40’ı Haziran’da UN Ro-Ro’ya geri satıldı satıldı. Elde edilen gelirle hem borç kapatıldı, hem de yatırım gideri karşılandı
UND Başkanı Engin Ruhi Özmen’in açıklamasına göre, 5 milyon euro bedele denk gelen bu hisse aracılığıyla UND Deniz’in tüm borçları kapandı ve 3 milyon TL’lik Gürbulak Sınır Kapısı yatırımı buradan karşılandı. Hisselerin fiyatı konusunda ise Özmen, hâlihazırda kendilerinden önce belirlenmiş olan fiyat üzerinden hisse satış fiyatının dile getirildiğini söyledi. Kalan hisselerin korunmasında yarar olduğu vurgulanarak, olası bir satışta bu değerin 12 milyon Euro’dan aşağı olmayacağı belirtildi.
Yapılandırma süreci tamamlandı
UND Deniz’in ekonomik durumunun da yapılandığı belirtilirken, bugünkü rakamlarla UND Deniz’in sektörel maliyetinin 23 milyon 500 bin TL olduğu söylendi. Bunun 10 milyon TL’si ise derneğin kendi aktifleriyle ödenmiş durumda. 12 milyonluk rakam ise Gürbulak’taki hisse karşılığı alacaklar temdit edilerek kredide kullanıldı.
UND net değerli bir gelir kaynağı
RODER’den UND’ye geçen UND net’in başarısının ardından farklı firmaların da bu işe soyunmak istediği söylenirken, IRU’nun dahi, TIR belgesi yerine giriş ve çıkışlarda işe yarayan bir sistem olduğu için buna talip olduğu açıklandı. Ayrıca bu sistem, artık Türkiye’de ve Avrupa’ya olan taşımalarda yasayla kullanılması zorunlu hale geldi. Diğer yandan UND’nin, bu sistemden aylık 70-80 bin Euro gibi bir gelir elde ettiği de ifade edildi. Avrupa’ya giden her geminin manifesto işleminin de bu sistemle yapıldığı ve oradaki pazar payı da düşünüldüğünde UND net, UND için çok değerli bir meta haline geldi. www.tasimacilar.com 08.02.2012 / 20:05